Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Keresztény seregek harcolnak az ENSZ ellen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az eladási listák élére pályázik egy új számítógépes játék, amelyben keresztény légiók harcolnak a hitetlenek szövetsége ellen, amelyet állítólag az ENSZ-ről mintáztak.

A Left Behind: Eternal forces (Nagy nyomorúság: az Örökkévaló seregei) című játék az apokalipszis után New Yorkban játszódik, ahol a hithű keresztény csapatok a hitetlen és gonosz seregekkel harcolnak.

A játék a Left Behind címet viselő, fantasztikus történeteket ábrázoló keresztény könyvsorozatra épül, amely azt dolgozzák fel, hogy mi történne, ha manapság következnének be a Biblia Jelenések könyvében megjövendölt események.

A játékosnak meg kell térítenie vagy el kell pusztítania a hitetleneket, majd Amerikát egy keresztény állammá kell alakítania, végül az egész világot ilyenné kell formálnia.

A csaták a keresztény szövetség és az Antikrisztus Békefenntartóinak Globális Közössége között zajlik, utóbbit állítólag az ENSZ-ről mintázták.

A kritikusok azt kifogásolják, hogy a játék összekeveri a vallást és az erőszakot, és a kereszténységen kívül minden vallást megvetendőnek állít be; iszlám csoportok éppen ezért a betiltását követelik.

A játék készítői viszont azt állítják: nem a Bibliából merítettek, a történet a jó és a rossz klasszikus ellentétre épít, nincs benne vér, és nem ábrázolják közvetlenül a halált.