INFORÁDIÓ
2023. április 1. szombat
Hugó

zöldhulladék

2023.03.18. 15:40

Olcsóbb, de ne…! Fontos tudnivalók a kerti tűzgyújtásról

A napokban több szabadban keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat, ezek hátterében jellemzően kerti zöldhulladék égetése állt. Szerdán a Fertő tó partján égett nagy területen a nádas. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjével beszélgettünk.
2023.03.14. 17:44

Ezt alaposan olvassa el, ha égetni akar az ünnep alatt!

A zöldhulladék-égetés veszélyére figyelmeztet a katasztrófavédelem azt követően, hogy márciusban országszerte már 543 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
2021.05.29. 06:30

Megunta az áldatlan állapotokat a Balaton-parti község

Komoly problémát jelent az illegálisan lerakott zöldhulladék Balatonudvarin és környékén. A község határában már egy közel 200 méteres, hatalmas kupac gyűlt össze levágott, és idehordott faágakból, gallyakból.
2021.01.30. 12:30

Óvatosan az avarégetéssel a veszélyhelyzet után

Az avar- és zöldhulladékok égetésének év elejére kitűzött teljes tilalmára vonatkozó szabályozást a koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet végéig nem kell alkalmazni – mondta el az InfoRádiónak az Agroinform.hu ügyvezetője. A néhány hónapos haladék mind az önkormányzatoknak, mind a lakosságnak időt adhat az alternatív megoldások megismerésére, illetve kidolgozására.
2020.04.18. 08:01

Most különösen nagy jelentősége van a zöldhulladék-égetés betiltásának

Egyre több településen tiltják be a zöldhulladékok égetését Magyarországon. Ezt mondta az InfoRádiónak Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke. Hozzátette: szoros összefüggés van a légszennyezés és a vírusos légúti megbetegedések súlyossága között, így a koronavírus-járvány miatt még a korábbi éveknél is sürgetőbb a zöldhulladék-égetés csökkentése.
2020.03.08. 12:49

A családi házasokat és a kertes társasházakat is érintik az újdonságok

Megkezdte Budapesten a kerti zöldhulladék elszállítását az FKF Nonprofit Zrt., a társaság csak a biológiailag lebomló, FKF-logós zsákokat viszi el. Egyre nő a lakossági érdeklődés a komposztálás iránt is, amivel nemcsak a zöldhulladék, de bizonyos konyhai szerves hulladék is hasznos anyaggá alakítható. 2023-tól elvileg a biológiai hulladékot is szelektíven kellene gyűjteni, azonban ennek hazai begyűjtési rendszeréről még semmit sem tudni.
2018.12.13. 13:43

Avarégetés - változtatnának a jogszabályon

Az alapvető jogok biztosa és a jövő nemzedékek szószólója szorgalmazza a környezetvédelmi törvény azon pontjának módosítását, amely lehetővé teszi a települési önkormányzatoknak, hogy rendeletekkel eltérjenek a zöldhulladék égetésére vonatkozó szabályoktól.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018