eur:
368.74
usd:
344.26
bux:
48314.11
2023. június 5. hétfő Fatime
Nyitókép: Pixabay.com

Megunta az áldatlan állapotokat a Balaton-parti község

Komoly problémát jelent az illegálisan lerakott zöldhulladék Balatonudvarin és környékén. A község határában már egy közel 200 méteres, hatalmas kupac gyűlt össze levágott, és idehordott faágakból, gallyakból.

Áldatlan állapotok uralkodnak Balatonudvari határában, ahová az elmúlt 10-15 évben körülbelül nyolcezer köbméternyi zöldhulladékot hordtak. De problémák vannak a településen belül és Fövenyesen is, ahol sok a nyaralótulajdonos, és jó néhányan az utcára rakják a zöldhulladékukat – írja a Veszprém megyei hírportál.

Az alpolgármester a Veol.hu-nak úgy fogalmazott, sokan kirakják a közterületre az ingatlanukon belül keletkezett nyesedékeket, leveleket, a levágott füvet, elvárva, hogy azt az önkormányzat takarítsa el. „Amikor az előző vezetés próbálta ezt megoldani, akkor keletkezett a helyieknek szánt lerakó. Aztán meghallották ezt a környéken, és Zánkától Veszprémen át Csopakig, ide hordták a vállalkozók teherautószámra a zöldhulladékot, ami mostanra kezelhetetlen.”

A területen éppen ezért már tilos mindennemű szemetet lerakni, és a településvezetés célul tűzte ki, hogy saját költségen felszámolja az illegális zöldhulladék-lerakót.

A további illegális lerakások megakadályozására az önkormányzat egy kamerarendszer telepítésére pályázott sikeresen.

4,2 millió forintot nyertek az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. Tisztítsuk meg az országot elnevezésű pályázatán. A településen három helyre kerülnek így kamerák, köztük az érintett, 059 helyrajzi számú ingatlan mellé is.

Címlapról ajánljuk
Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

A magyar fiataloknak kevesebb mint harmada rendelkezik felsőfokú végzettséggel. Ezzel az aránnyal Magyarország a sereghajtók közé tartozik az EU-ban. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő szerint csak átfogó változtatásokkal, a felnőttek felsőoktatásba való bevonásával javulhat ez az adat.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 5. 15:32
×
×
×
×