eur:
369.17
usd:
345.78
bux:
48242.19
2023. június 5. hétfő Fatime
Nyitókép: Pexels

Már halálos áldozata is van idén a szabadtéri égetéseknek

Az elmúlt napok csapadékmentes és enyhe időjárása miatt egyre többen kezdenek neki a kerti munkáknak, emiatt az ország számos pontján gyulladt meg az aljnövényzet.

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az InfoRádióban beszélt arról, hogy a jó idő beköszöntével megnőtt a szabadtéri tűzesetek száma, már 585 ilyen tűz miatt riasztották a tűzoltókat.

A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy amellett, hogy a természetben is okoz kárt egy rosszul őrzött szabadtéri tűz, személyi sérüléssel is járhat.

Idén már halálos áldozata is van a kerti zöldhulladék égetésének."

Kecskemét külterületén valakinek így kapott lángra a ruhája, és már nem lehetett az illetőn segíteni.

Dóka Imre arra is felhívta a figyelmet, hogy a károkat csak akkor tudjuk megelőzni, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás szabályaival.

"Belterületen a kerti zöldhulladék égetésére csak ott van lehetőség, ahol kifejezetten erre az önkormányzati rendelet engedélyt ad.

Ez a rendelet pontosan szabályozza, hogy mely napokon és milyen időszakban szabad a kerti zöldhulladékot égetni. Ilyen szabályozás hiányában a tevékenység tilos" - tette egyértelművé a katasztrófavédelem helyettes szóvivője.

Dóka Imre hangsúlyozta, a tűzgyújtási tilalom minden szabályt felülír, a külterületi zöldhulladék-égetést pedig minden esetben a katasztrófavédelemmel kell egyeztetni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elköszönt Ibra, a futball Muhammad Alija, a magyarok réme

Elköszönt Ibra, a futball Muhammad Alija, a magyarok réme

A király üdvözletének nevezte a La Gazzetta dello Sport a vasárnap este elbúcsúzott Zlatan Ibrahimovicnak a szavait: „Itt az ideje, hogy azt mondjam a futballnak: ciao. De nem nektek. Örök életemre milanista maradok. Az új évezred első, majdnem negyedszázadának egyik legkülönlegesebb futballistája tomboló ünneplést kapott a San Siro hetvenezer nézőjétől.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×