eur:
394.27
usd:
369.28
bux:
65533.27
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pexels

Már halálos áldozata is van idén a szabadtéri égetéseknek

Az elmúlt napok csapadékmentes és enyhe időjárása miatt egyre többen kezdenek neki a kerti munkáknak, emiatt az ország számos pontján gyulladt meg az aljnövényzet.

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az InfoRádióban beszélt arról, hogy a jó idő beköszöntével megnőtt a szabadtéri tűzesetek száma, már 585 ilyen tűz miatt riasztották a tűzoltókat.

A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy amellett, hogy a természetben is okoz kárt egy rosszul őrzött szabadtéri tűz, személyi sérüléssel is járhat.

Idén már halálos áldozata is van a kerti zöldhulladék égetésének."

Kecskemét külterületén valakinek így kapott lángra a ruhája, és már nem lehetett az illetőn segíteni.

Dóka Imre arra is felhívta a figyelmet, hogy a károkat csak akkor tudjuk megelőzni, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás szabályaival.

"Belterületen a kerti zöldhulladék égetésére csak ott van lehetőség, ahol kifejezetten erre az önkormányzati rendelet engedélyt ad.

Ez a rendelet pontosan szabályozza, hogy mely napokon és milyen időszakban szabad a kerti zöldhulladékot égetni. Ilyen szabályozás hiányában a tevékenység tilos" - tette egyértelművé a katasztrófavédelem helyettes szóvivője.

Dóka Imre hangsúlyozta, a tűzgyújtási tilalom minden szabályt felülír, a külterületi zöldhulladék-égetést pedig minden esetben a katasztrófavédelemmel kell egyeztetni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Egy rossz szokás alakult ki a magyar gazdaságban, ami felnyomja az inflációt is

Egy rossz szokás alakult ki a magyar gazdaságban, ami felnyomja az inflációt is

A szolgáltatások inflációja messze meghaladja az inflációs célt, a jelenség hátterében pedig legalább részben az a "rossz szokás" áll, hogy a szolgáltató szektor szereplői az előző évi átlagos infláció alapján áraznak. Magyarországon két körben is újra emelkedésnek indulhat az infláció, és az éves árváltozás mozgása hatással lehet az inflációs várakozásokra is – mondta lapunknak Virovácz Péter, az ING vezető elemzője. Az elemző szerint nagy inflációs kilengésekre kell számítani a jövőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×