eur:
388.86
usd:
360.82
bux:
68190.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Jogerős ítélet a veronai busztragédia ügyében, a hozzátartozók felháborodtak

Nem kell Olaszországban letöltenie a 6 éves fogházbüntetését a veronai busztragédia sofőrjének. Erről döntöttek Magyarországon. A férfi legkorábban 4 év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra.

Az RTL Híradójának tudósítója szerint az ítélet hallatán az elhunyt diákok szülei felháborodtak, és gyerekgyilkosnak nevezték a sofőrt.

A baleset 2017. január 21-én történt. 18 ember, főleg diákok haltak meg akkor, amikor a magyar busz egy autópályahíd pillérjének ütközött, majd kigyulladt.

A bíró helyt adott a békéscsabai férfi kérelmének, hogy ne adják ki Olaszországnak, ahol hat év szabadságvesztésre ítélték a baleset miatt indított büntetőperben.

A Blikk beszámolja szerint az áldozatok gyászoló hozzátartozói is elmentek a mai tárgyalásra. Fekete pólót viselnek, amelyeken elhunyt szeretteik fényképei szerepelnek.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt a férfit három hónapja vették őrizetbe miután az olasz hatóságok elfogatóparancsot bocsájtottak ki ellene. Azután kérte, hogy a büntetését ne idegenben kelljen letöltenie.

Ezután a férfi kérte, hogy a büntetését Magyarországon tölthesse le. Ekkor elrendelték az úgynevezett ideiglenes végrehajtási letartóztatását is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×