INFORÁDIÓ
2021. április 23. péntek
Béla

vendéglátás

2021.04.22. 14:22

Kénytelenek emelni – drágább mulatság lesz az éttermezés

Drágulnak az élelmiszerek, a különbözetet a vendéglátóegységek beépítik majd az áraikba, így becslések szerint 10–15 százalékkal magasabb cechre számíthatnak majd a vendégek a járvány előtti időszakhoz képest. Mindezt a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke is megerősítette.
2021.03.24. 12:58

Már 125 ezer dolgozónak kértek bértámogatást

Az érintett munkavállalók közel 60 százaléka után a vendéglátásban tevékenykedő vállalkozások igényeltek ágazati bértámogatást - közölte Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
2021.02.05. 10:10

Körvonalazódnak a vendéglátós újranyitás keretei

Az időpont az, ami még mindig a legbizonytalanabb - illetve a munkáltatók megélhetése, akik sok esetben már saját családjuk megtakarított pénzét öntik bele a vállalkozás megmentésébe.
2021.02.03. 08:30

Életbe lépett a bértámogatás új rendszere

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormányrendelet, amelynek értelmében támogatási előlegként kapják meg a bértámogatást a vendéglátók, szálláshelyek és néhány más vállalkozásfajta tulajdonosai.
2021.02.02. 19:32

Gerendai Károly: márciusig ki kell derülnie, hogy tervezhetünk-e

A vendéglátósok problémája rendkívül összetett, míg a fesztiválszervezőké sokkal egyszerűbb, de súlyosabb, hisz ha márciusban "nincs információ", akkor elúszik a nyár. A fesztiválszervező-étteremtulajdonos az InfoRádióban mondta el a véleményét.
2021.02.01. 19:40

MVI: a törvénnyel szembemenni hiábavaló, de a véleményt hallatni kötelező

A bértámogatás jó, de nem elégséges egy vállalkozás fenntartásához, ezért szüksége lenne az ágazatnak egy fenntartási, illetve újrakezdési támogatáshoz, amiből például a bérleti díjakat is ki lehetne fizetni – mondta az Inforádiónak a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) elnöke, aki szerint az újranyitás után is lesz még egy csődhullám.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018