INFORÁDIÓ 
2021. január 19. kedd
Márió, Sára

vendéglátás

2021.01.15. 15:35

Már 90 ezer munkavállaló után igényeltek ágazati bértámogatást

Az ágazati bértámogatási program a vendéglátásban, a turizmusban és a szolgáltató szektorban tevékenykedőknek nyújt célzott segítséget a koronavírus-járvány második hullámában. A támogatást eddig több mint 12 ezer munkáltató kérte összesen 90 ezer munkavállalójára közel 22 milliárd forint értékben. A kifizetések folyamatosak – közölte pénteken az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
2020.12.16. 15:56

A túlélésért küzd a cseh és a szlovák vendéglátóipar

Csehországban december 18-án, azaz e hét pénteken a harmadik kockázati sávból visszatérnek a szigorúbb járványügyi óvintézkedésekkel járó negyedik sávba. Mindössze kéthetes lazítás után ismét bezárnak az éttermek, a bárok és a szállásadók, akárcsak a sport- és kulturális intézmények. Szlovákiában ugyancsak hatalmas károkat szenved a vendéglátóipar. Az ágazat bevételei több mint 70 százalékkal csökkentek, ez pedig az érintett vállalkozások meglétét veszélyezteti.
2020.12.01. 20:52

Ne essen kétségbe, ha gluténérzékeny rokon érkezik karácsonykor

Ha kedvezően alakulnak a járványadatok és lehetnek családi összejövetelek, felmerülhet a kérdés: hogyan vendégeljük meg a gluténérzékeny rokont az ünnepek idején? Van pár dolog, ami nagyon fontos, és olyan is akad, ami miatt nem érdemes aggódni.
2020.11.19. 11:42

Vendéglátás: temethető a következő öt hónap

Már a jövőbe tekintenek a vendéglátósok, akik a járvány tetőzése és az év elején szokásos holtszezon miatt április előtt már nemigen nyitják újra a második hete bezárt üzleteiket.
2020.11.06. 13:08

A szigorítás odacsap a Balatonnál

A fővároshoz képest a Balaton körüli vendéglátóhelyeknek kedvezőbben alakult a két járványhullám közötti üdülési főszezon, de most kérdéses, lesz-e egyáltalán nyitva hagyományos étkezőhely.
2020.11.04. 09:03

Szállodaszövetség: egyre nagyobb a baj, és nem jön segítség

Hétfőtől kötelező a maszkviselés az éttermekben és a szórakozóhelyeken, a szabályszegőket akár egymillió forintos bírsággal vagy a vendéglátóüzlet bezárásával is sújthatják. Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint a maszkviselés még mindig sokkal jobb, mintha bezárnák a helyeket.
2020.10.28. 19:55

Súlyos szigorításról döntöttek Németországban

A koronavírus-járvány első, tavaszi hulláma óta a legszigorúbb korlátozásokat vezetik be, a fertőzésveszéllyel járó kapcsolatok csökkentésének céljával. Sok pénzzel segítik azonban a korlátozásokkal sújtott vállalkozásokat, szervezeteket: bevételkiesésének 75 százalékát megtérítik.
2020.10.19. 10:09

Váratlanul betoppantott a munkaerőhiány

Miközben sok szektorban rengetegen lettek munkanélküliek a járványintézkedések miatt, a korábban kiesett termelés pótlása érdekes folyamatot indított el a feldolgozóiparban. A hazatérő vendégmunkások helyét sem tudják magyarok teljesen feltölteni.
2020.10.07. 16:02

Gazdaság vagy egészség? - Patthelyzetben a brit kormány

További szigorítások várhatók Nagy-Britanniában a Covid-19 második hulláma miatt. Skóciában kocsmazár jön, míg az angliai szabályozás kérdésében megosztottak a politikusok. Boris Johnson kormányfő már a járvány utáni újjáépítésről beszél.
2020.08.18. 08:09

Tartósan magas almaárakra számíthatunk

Üres hűtőházakkal és a tavalyinál is gyengébb terméshozammal indul az almaszezon, ami miatt nem várható sem a léalma, se az étkezési alma árának csökkenése.
2020.07.10. 13:11

Átrendezte a szabadságokat a járvány

Idén sokan felhasználták, vagy kényszerültek felhasználni a szabadságuk nagy részét a járvány miatt, ezért nyáron kevesebb időre tudnak majd elmenni pihenni.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018