INFORÁDIÓ
2021. február 26. péntek
Edina

vígszínház

2021.01.28. 11:30

Elhunyt Börcsök Enikő

Meghalt Börcsök Enikő, Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.
2021.01.20. 07:07

Különleges Cseh Tamás-estre készül a Vígszínház

Az alkotó és dalszerző hetvennyolcadik születésnapján, január 22-én a Kelet-nyugati pályaudvar című koncertszínházi előadással emlékezik a Vígszínház Cseh Tamásra. A darab a szereplők műhelymunkájának eredményeként jött létre. A Frontátvonulás és a Nyugati pályaudvar című albumokat dolgozza fel, az összekötő szövegeket pedig Bereményi Géza diktálta le egy ebédlőasztal mellett úgy, ahogy egykor alkotótársának évtizedekkel ezelőtt.
2021.01.10. 13:08

Kern András sajnálja, hogy nincs benne a tévében

Kern András kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt 2020-ban. A Vígszínház társulata Az apa című előadásban nyújtott alakítását ismerte el. A Kossuth-díjas színművész egyebek mellett a járványról, a maszkban való próbálásról és Ruttkai Éváról is beszélt az InfoRádiónak.
2020.12.30. 12:23

Kern Andrásé a Ruttkai Éva-emlékgyűrű

A Vígszínház társulatának titkos szavazása alapján Kern András kapta az idei Ruttkai Éva-emlékgyűrűt Az apa című előadásban nyújtott alakításért.
2020.11.14. 15:20

Rudolf Péter: mégiscsak fölmegy a függöny

Fellélegzett a szakma, folytatódhatnak a próbák a színházakban – mondta az InfoRádiónak a Vígszínház igazgatója. Rudolf Péter hozzátette: a teátrum több előadását is streamelve tűzi műsorra, és szombaton online mutatja be A padlás 999. előadását. Mindezek mellett elindult a SzínházTV.
2020.08.27. 20:53

Rudolf Péter: jelenleg biztonságosabb hely alig akad a Vígszínháznál

A járványügyi eljárásoknak megfelelően fertőtlenítették a Vígszínház épületét, miután kiderült, hogy a társulat egyik fiatal, külsős művészének pozitív lett a koronavírus-tesztje. Rudolf Péter igazgató az InfoRádiónak elmondta, a színház összes dolgozója jól van, szeptember 4-től várják a közönséget.
2020.08.25. 12:00

Fertőtlenítették a Vígszínház épületét

A járványügyi eljárásoknak megfelelő beavatkozásra azért volt szükség, mert az elmúlt héten kiderült, hogy a Vígszínház egyik fiatal külsős művészének koronavírus tesztje pozitív lett.
2020.07.10. 14:09

Rudolf Péter a morális színházról, a színházi morálról és az alázatos sztárságról

Szerencsére nem tudtam még igazán felfogni, mire vállalkoztam, ha felfognám, lehet, hogy nem tenne jót – mondta Rudolf Péter, a Vígszínház új igazgatója. Az infoRádióban beszélt az általa elképzelt polgári népszínházról, a karantén tanulságairól, a következő évad terveiről és a színházi szakma politikai megosztottságáról is.
2020.07.05. 18:30

Rudolf Péter: biztos lábakon áll a Vígszínház

Biztos anyagi lábakon áll a Vígszínház – közölte az InfoRádióval az intézmény új igazgatója. Rudolf Péter elmondta azt is, hogy az Eszenyi Enikő által rendezett darabokat a következő évadban műsorra tűzik, de a színház korábbi vezetője színészként már nem fog színpadra lépni.
2020.03.25. 13:01

Rudolf Péter: ezek most nem lehetnek az öröm pillanatai

"Örülni majd csak akkor lesz okom, okunk, ha újra felmegy a függöny, ha teltházak előtt tudunk megharcolni szereppel, önmagunkkal. Ha újra béke lesz bennünk és a világban" - fogalmazott Rudolf Péter, a Vígszínház új igazgatója közleményében.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018