INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 10. hétfő
Lőrinc

védővám

2019.10.03. 22:11

Két és fél millióan számíthatnak a nyugdíjprémiumra - a nap hírei

Két hét múlva vezeti be az európai termékek utáni büntetővámokat az Egyesült Államok. Támogatja Óbuda képviselőtestülete, hogy föld alá vigyék a szentendrei HÉV-et, és részben módosítsák a nyomvonalát. A magyar kormány célja, hogy a brexit után se sérüljenek az Egyesült Királyságban élő magyarok jogai. A nap legfontosabb hírei október 3-án.
2019.06.10. 18:42

Donald Trump ismét megfenyegette a kínaiakat

Ha Hszi Csin-ping kínai elnök nem vesz részt a G20-as országcsoport június végi oszakai csúcsértekezletén, akkor Washington azonnali hatállyal további védővámokat léptet életbe a kínai árukra - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök hétfőn a CNBC televíziónak adott telefonos interjújában.
2019.05.17. 21:23

Vámokat szüntetett meg Donald Trump

Az amerikai kormány megszünteti a kanadai acél-és alumíniumtermékekre kivetett vámot - jelentette be közös közleményében Washington és Ottawa. Donald Trump amerikai elnök később külön bejelentette a megállapodást Mexikóval is.
2019.05.17. 18:07

Donald Trump egyelőre megkegyelmezett a német autógyáraknak

Donald Trump amerikai elnök elhalasztja a döntést a külföldről behozott autókat és autóalkatrészeket sújtó védővámok bevezetéséről, hogy több időt hagyjon az Európai Unióval és a Japánnal folytatott kereskedelmi tárgyalásokra.
2018.07.19. 20:10

Az Unió már készül az ellenlépésekre

Válaszintézkedéseket készít elő az Európai Unió arra az esetre, ha Donald Trump elnök fenyegetésének megfelelően az Egyesült Államok védővámokkal sújtaná a gépjárművek és autóalkatrészek importját - jelentette ki Cecilia Malmström uniós kereskedelmi biztos.
2018.07.17. 22:20

Létrejött a világ legnagyobb kereskedelmi övezete

Aláírták az átfogó szabadkereskedelmi megállapodást az Európai Unió és Japán vezetői kedden Tokióban, ami a felek reményei szerint ellensúlyozza a Donald Trump amerikai elnök kereskedelempolitikája által szabadjára engedett protekcionista erőket.
2018.07.12. 12:19

Az olajbogyóktól is megvédik Amerikát

Az Egyesült Államok 25,5 százalékos védővámmal sújtaná a spanyol olajbogyókat. Amerika szerint ugyanis a behozatal kárt okoz a helyi termelőknek.
2018.07.11. 06:36

Amerika újabb védővámokat tervez kivetni

Az Egyesült Államok további 200 milliárd dollár értékű kínai termékre tervez védővámot kivetni - derül ki abból a listából, amelyet az Egyesült Államok kereskedelmi főtárgyalójának hivatala tett közzé helyi idő szerint kedden este Washingtonban.
2018.07.06. 18:34

Fellélegezhetne az európai autóipar

Berlinben a kancellár kedvező irányba tett lépésnek minősítette azt a washingtoni ajánlatot, hogy teljesen szüntessék meg a gépkocsik behozatalára, illetve kivitelére eddig kivetett védővámokat. Angela Merkel azonban hangsúlyozta, hogy az amerikai terv csak akkor valósulhat meg, ha vonatkozni fog az egész Európai Unióra.
2018.07.04. 11:21

Újabb lépés a kereskedelmi háborúban: Kína is bekeményített

Kína július 6-tól 34 milliárd dollár értékű amerikai importtermékre vet ki vámot, válaszul a kínai termékeket sújtó amerikai döntésre - mondta el egy név nélkül nyilatkozó kínai forrás a Reuters hírügynökségnek szerdán. A legsúlyosabb csapás az USA gazdaságának a kínai szójabab-vásárlások elmaradása lehet.
2018.06.28. 18:12

Itt megnézhetik a dráguló amerikai termékek listáját

Az amerikai árukat importáló hazai cégeknek a 25 százalékos uniós védővám ellenére semmiféle pluszbevallást nem kell benyújtaniuk - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám és jövedéki szóvivője. Leopold Róbert hozzátette: csaknem 3 milliárd eurónyi értékű termékkörre vonatkozik ez a kiegészítő vámtétel.
2018.06.26. 11:08

Okos trükk az uniós importvámok kivédésére

Okos trükkel próbálja kivédeni az amerikai Harley-Davidson motorgyár a kereskedelmi háborúban a Trump-kormányzat elleni uniós válasz-szankciókat. Az ikonikus motorok egy részét ezentúl nem Amerikában, hanem külföldön gyártják majd.
2018.06.22. 19:43

Fenyegető üzenetet küldött Trump

Az amerikai elnök pénteken megfenyegette Európát, hogy 20 százalékos vámot vet ki az Európai Unióból importált autókra, ha az európaiak nem bontják le gyorsan az amerikai termékeket sújtó vámokat és kereskedelmi akadályokat.
2018.06.20. 21:29

Elemzők rámutattak, hogyan üthetnek vissza Trump büntetővámjai

Londoni pénzügyi elemzők szerint az amerikai gazdaságra és a fogyasztókra is visszaüthetnek a kínai termékekre már bejelentett, de főleg a kilátásba helyezett még további importvámok, tekintettel arra, hogy az amerikai piacra irányuló kínai export zöme fogyasztási cikk.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018