INFORÁDIÓ 
2020. május 28. csütörtök
Csanád, Emil

tesztpálya

2018.01.12. 12:13

Fontos lépés a hazai önvezető autós fejlesztésekben

Informatikai, elektronikai és járműipari cégek részvételével megalakult a Zalai Önvezető Jármű Klaszter, amelynek célja az intelligens közlekedési rendszerek kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitásainak összekapcsolása - közölte az egyik kezdeményező, a T-Systems Magyarország Zrt.
2017.03.15. 07:40

Minden gyártó, aki önvezető autót akar tesztelni, ide fog jönni

Okos gyorsforgalmi út lesz a hamarosan épülő, az M7-est és Zalaegerszeget összekötő útpálya, amely remekül kiegészíti majd a Zalaegerszegen létesítendő, az önvezető autók fejlesztését segítő, Európában egyedüli tesztpályát – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. Lepsényi István hozzátette: az autóút okossá tétele csak kis mértékben emeli az útépítési költségeket.
2016.12.29. 09:50

Jövőre jöhet az első önvezető autó a magyar utakon

Jövőre megszülethet az első olyan jogszabály, amely - meghatározott körülmények mellett - engedélyezi, hogy önvezető jármű részt vegyen a közúti forgalomban Magyarországon - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az InfoRádiónak.
2016.05.19. 18:37

Önvezető autókat is tesztelhetnek a zalaegerszegi tesztpályán

Önvezető autók tesztelésére is alkalmas járműipari tesztpálya épül Zalaegerszegen. A 40 milliárd forintos beruházással a kabinet célja, hogy Magyarország Európa járműipari innovációs központja legyen. A 2017 végére elkészülő, csaknem 40 milliárd forintból épülő tesztpálya a tervek szerint 350 munkahelyet teremthet - mondta az InfoRádiónak a város polgármestere.
2016.05.19. 11:24

Orbán Viktor: járműipari tesztpálya épül Zalaegerszegen

Járműipari tesztpálya épül Zalaegerszegen a kormány döntése értelmében - jelentette be a miniszterelnök csütörtökön. Orbán Viktor a Műegyetemen tartott, a Jövő autója című konferencián hatalmas beruházásnak mondta a zalai tesztpálya-építést, amihez hasonló Magyarország 500 kilométeres körzetében nem található.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018