eur:
392.51
usd:
366.02
bux:
66653.29
2024. április 25. csütörtök Márk
Személyautó halad a zalaegerszegi ZalaZone Járműipari Tesztpálya fékfelületén az elkészülte alkalmából tartott sajtóbejáráson 2020. május 20-án. A 750 méteres gyorsítószakasz után 8 darab, egyenként 200 méteres fékezősávot építettek ki, aszfaltos bukótérrel. A különböző burkolatoknak köszönhetően az egyes sávok lehetővé teszik a váltakozó tapadású, érdes vagy sima felületen a fékberendezések vizsgálatát, akár vizezett burkolaton, vagy jeges útviszonyokat imitálva.
Nyitókép: MTI/Varga György

Tízmilliárdból bővülhet a Zalazone próbapályája

A Zalazone Ipari Park Zrt. és Zalaegerszeg Megyei Jogú Város együttműködésével a park infrastruktúra fejlesztésére 10 milliárd 560 millió forintot hagyott jóvá a kormány.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint az infrastruktúra fejlesztére 10 milliárd 210 millió fordítható, míg az ÉMI Nonprofit Kft. műszaki, mérnöki szolgáltatási feladatainak (tervellenőrzés, lebonyolítói tevékenység, műszaki ellenőrzés) ellenértéke 350 millió forint. Az előkészítést június 30-ig be kell fejezni.

A 10 milliárd 560 millió forintból 8 milliárd 350 millió az idei központi költségvetést terheli, míg a maradék a jövő évi büdzsébe kerül. A határozatból a próbapálya bővítésére lehet következtetni – írja a Napi.hu.

A gazdasági lap mások mellett emlékeztet, tavaly novemberi hír volt, hogy már mintegy 70 százalékban kész, és a tervek szerint 2021 végére átadható lesz a 45 milliárd forintba kerülő, 260 hektáron elterülő zalaegerszegi járműipari tesztpálya.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×