INFORÁDIÓ
2022. július 2. szombat
Ottó

zalaegerszeg

zalazone

tesztpálya

járműipar

Személyautó halad a zalaegerszegi ZalaZone Járműipari Tesztpálya fékfelületén az elkészülte alkalmából tartott sajtóbejáráson 2020. május 20-án. A 750 méteres gyorsítószakasz után 8 darab, egyenként 200 méteres fékezősávot építettek ki, aszfaltos bukótérrel. A különböző burkolatoknak köszönhetően az egyes sávok lehetővé teszik a váltakozó tapadású, érdes vagy sima felületen a fékberendezések vizsgálatát, akár vizezett burkolaton, vagy jeges útviszonyokat imitálva.

Tízmilliárdból bővülhet a Zalazone próbapályája

Infostart

A Zalazone Ipari Park Zrt. és Zalaegerszeg Megyei Jogú Város együttműködésével a park infrastruktúra fejlesztésére 10 milliárd 560 millió forintot hagyott jóvá a kormány.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint az infrastruktúra fejlesztére 10 milliárd 210 millió fordítható, míg az ÉMI Nonprofit Kft. műszaki, mérnöki szolgáltatási feladatainak (tervellenőrzés, lebonyolítói tevékenység, műszaki ellenőrzés) ellenértéke 350 millió forint. Az előkészítést június 30-ig be kell fejezni.

A 10 milliárd 560 millió forintból 8 milliárd 350 millió az idei központi költségvetést terheli, míg a maradék a jövő évi büdzsébe kerül. A határozatból a próbapálya bővítésére lehet következtetni – írja a Napi.hu.

A gazdasági lap mások mellett emlékeztet, tavaly novemberi hír volt, hogy már mintegy 70 százalékban kész, és a tervek szerint 2021 végére átadható lesz a 45 milliárd forintba kerülő, 260 hektáron elterülő zalaegerszegi járműipari tesztpálya.

Nyitókép: MTI/Varga György
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018