INFORÁDIÓ 
2020. október 24. szombat
Salamon

túlóratörvény

2019.02.18. 20:44

Nem jutott be az ellenzék a Suzuki-gyárba

Az ellenzéki parlamenti pártok képviselői hétfő délután nem jutottak be az esztergomi Suzuki gyárba, ahol tárgyalni kívántak a cégvezetéssel a munka törvénykönyvének decemberben elfogadott módosításáról, a "rabszolgatörvényről", illetve a szakszervezet-alakítás jogáról.
2019.02.18. 16:40

Megszólalt a Suzuki a túlórák ügyében

A Magyar Suzuki Zrt. nem tervezi a túlórák számának növelését az esztergomi gyárban; a cég kommunikációs vezetőjének tájékoztatása szerint a rendelésállomány alapján a már évek óta érvényben lévő 250 órás éves túlórakeretet sem használják ki.
2019.02.12. 18:30

Megbüntettek két ellenzéki képviselőt

Másfél millió forintra büntette Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke Vadai Ágnest, a DK parlamenti képviselőjét, mert másokkal együtt decemberben fizikailag próbálta megakadályozni a túlóratörvény elfogadását. A mentelmi bizottság helyben hagyta Kövér László ellenzéki képviselőkre kirótt büntetését.
2019.02.07. 16:02

Az ellenzék elfogadhatatlannak tartja képviselőik megbüntetését, a Fidesz a szabályok betartását várja el

Az ellenzéki pártok elfogadhatatlannak tartják és minden jogi lehetőséggel élve fellépnek az ellen a büntetés ellen, amelyet Kövér László házelnök javasol kiszabni rájuk a munka törvénykönyve módosításának parlamenti szavazásakor tanúsított magatartásuk miatt. A Fidesz szerint a képviselőkre is ugyanazok a törvények vonatkoznak, mint bárki másra.
2019.01.19. 15:16

Országszerte tartottak kormányellenes tüntetéseket

A demonstrálók délben gyülekeztek Budapest négy pontján: a Blaha Lujza térről, az Oktogonról, a Szabadság híd északi hídfőjétől és a Hősök teréről indultak a tüntetők a Clark Ádám térre különböző időpontokban. A felszólalók a Várkert Bazár előtt tartottak beszédeket. A megyeszékhelyeken és több más településen is tartottak megmozdulásokat.
2019.01.08. 17:03

Átadták a szakszervezetek a követeléseik listáját az ITM munkatársának

A szakszervezetek levélben fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz, a dokumentumban a munka törvénykönyve módosításának visszavonását, a sztrájktörvény módosítását, valamint tisztességes béreket és rugalmas nyugdíjrendszert követelnek. A levelet Kordás László a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke adta át kedden Budapesten az Innovációs és Technológiai Minisztérium épületében a minisztérium egyik munkatársának.
2019.01.05. 14:57

Újabb kormányellenes tüntetés kezdődött Budapesten

Az ellenzéki pártok és szakszervezetek együtt követelik a túlóratörvény visszavonását. Országos demonstrációt hirdetett január 19-re a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Cikkünk frissül.
2019.01.02. 06:06

Rendkívüli parlamenti üléssel és tüntetésekkel indul a január

Biztosra vehető, hogy határozatképtelen lesz az Országgyűlés idei első, rendkívüli ülése. Tüntetéssorozat szerveződik több vidéki nagyvárosban, valamint Budapesten, és kiderült, hogy a Magyar Szakszervezeti Szövetség már nem csak a túlóraszabályok módosítása miatt készül tiltakozó akciókra.
2018.12.30. 17:42

A Jobbik új eszközzel küzd a túlóratörvény ellen

Az önkormányzatoknál egyesével fogják mindenütt kezdeményezni, hogy ne alkalmazzák a gazdasági társaságoknál a 400 órás túlóráztatás lehetőségét, mert nem lesz tőle hatékonyabb a munkavégzés.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018