INFORÁDIÓ 
2020. február 17. hétfő
Donát

törvény

2020.02.05. 20:07

Szlovákia nem akar új kisebbségi törvényt

A szlovák külügyminisztérium szerint Szlovákiában a nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek standard feletti jogokat élveznek, ezért nincs szükség különálló kisebbségi törvényre. Peter Pellegrini miniszterelnök pedig azt mondta, nem lesz tragédia, ha valamelyik, a magyar kisebbséget képviselő párt nem kerül be a szlovák parlamentbe a február végi választás után. 
2019.12.21. 12:39

Jöhet az űrhaderő

Donald Trump amerikai elnök aláírta azt a rekord összegű védelmi költségvetési törvényt, amely a többi között anyagi keretet biztosít az űrhaderő létrehozására és szankcionálja az Európába irányuló két új gázvezeték építésében, az Északi Áramlat 2-ben és a Török Áramlatban résztvevőket.
2019.12.17. 12:46

Törvénnyel betonozná be a brexit dátumát Boris Johnson

A nagy többséggel újraválasztott brit kormányfő jogi úton megakadályozná, hogy ismét ki lehessen tolni a brit EU-kilépés határidejét. Emellett milliós költekezéssel akarja megbékíteni a sokáig elhanyagolt országrészeket.
2019.11.13. 13:02

Fontos változások a munka törvénykönyvében

Megteremti a kormány a munkavállalók védelmét a januártól életbe lépő nagyszülői gyedet igénybe vevőknek a munka törvénykönyvének módosításával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
2019.10.30. 14:02

Nagy István: újra lehet értelmezni a vízgazdálkodást

Benyújtották az Országgyűlésnek az új öntözési törvényt, amely révén mind az öntözött területek nagysága, mind a jövőbeni terméshozamok nőhetnek. A részletekről Nagy István agrárminiszter beszélt az InfoRádióban.
2019.08.09. 05:39

Nincs nagy érdeklődés a legális pálinkafőzésre Szlovákiában

Nem mutat túlzott érdeklődést az otthoni pálinkafőzés iránt a szlovákiai lakosság. Dacára annak, hogy az állam erre a '90-es évek óta tartó hosszú tilalom elteltével lehetőséget adott, a szükséges engedélyt mindössze tízen váltották ki az országban. Szakemberek szerint az otthoni szeszfőzés törvényessé tételének folyamata túlbonyolított.
2019.07.03. 15:13

ET: példa nélküli gyermekvédelmi törvény született

Az Európa Tanács üdvözli, példaértékűnek tartja és minden tagállama figyelmébe ajánlja azt a frissen elfogadott francia törvényt, amely a szülőknek megtiltja a gyermekeik elleni mindenfajta erőszak használatát - jelentette ki a strasbourgi székhelyű Európa Tanács főtitkára szerdán.
2019.07.02. 19:57

Szigorítanák a trafiktörvényt - itt a javaslat

A parlamenti honatyák kedden megkezdték a vitát Lázár János dohányzás visszaszorításáért felelős miniszterelnöki biztos terveiről. A kormány támogatja az előterjesztést.
2019.04.13. 19:14

Vitatott internetes szabályozást fogadott el az orosz parlament

Második olvasatban is rábólintott az orosz internet lehetséges leválasztásáról szóló törvényjavaslatra az orosz parlament. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy "fenyegetés esetén" az orosz felügyelőszerv elszigetelheti és ellenőrizheti az internet orosz részét.
2019.04.05. 17:25

Bocsánatkérések a himnuszéneklési tilalom miatt

A Híd magyar politikusai sorra kérik a felvidéki magyarok bocsánatát, amiért megszavazták az idegen nemzetek himnuszának eléneklését tiltó törvényt Szlovákiában. Az internetet ennek ellenére elárasztották támadó, cseppet sem diplomatikus reakciók. Bugár Béla, a Híd elnöke, hogy jóvátegyék a hibát, a köztársasági elnökhöz fordul.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018