INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

törvény

2021.03.30. 20:56

Peking új választási törvénnyel regulázza meg Hongkongot

A kínai Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottsága kedden egyhangúlag megszavazta a hongkongi választási törvény módosításáról szóló tervezetet, amely alapján a hongkongi törvényhozói tanács a város lakói által megválasztott tagjainak száma jelentősen csökken - jelentette internetes kiadásában a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.
2021.03.04. 19:09

Mérföldkő lesz a nemzeti adatvagyonról szóló törvény elfogadása

A Mesterséges Intelligencia Koalíció szerint a jogszabály különösen fontos gazdasági fejlődése és sikeressége szempontjából. A nemzeti adatvagyon hasznosításával az állam működése hatékonyabbá, a magyar vállalkozások pedig sikeresebbé és versenyképesebbé válhatnak.
2021.02.25. 20:35

Csupán sebtapasz a szlovákiai magyarok számára az állampolgársági törvény módosítása

A szlovák kormány elfogadta az állampolgársági törvény módosítását, mely szerint a jövőben már nem veszítik el a szlovák állampolgárságukat azok, akik felvennék más ország állampolgárságát. A szlovákiai magyarokat érintő eddigi korlátozás viszont nem változna. A szlovákiai magyar pártok szerint a javasolt módosítás csak tapasz azokra a sebekre, amelyeket 2010 óta ez a törvény okozott, az alap problémát azonban nem kezeli.
2021.02.23. 06:40

A Facebook visszavonta a nagy visszhangot keltő szigorítását

A közösségi hálózatot üzemeltető cég bejelentette kedden, hogy napokon belül helyreállítja ausztráliai platformján a hírszolgáltatását, mert megállapodott a canberrai kormánnyal a köztük vitát okozó törvénytervezet módosításáról.
2021.02.16. 10:42

Változnak az érettségi általános vizsgakövetelményei

Az érettségi általános vizsgakövetelmények megújításának köszönhetően 2023-tól még nagyobb szerepe lehet a vizsgákon a tanulói kreativitásnak és problémamegoldó készségnek. A kormány döntése alapján február 15-én kihirdették az egyes köznevelési tárgyú jogszabályok módosítását.
2021.02.08. 06:00

Lejár a határidő, a héten tízezrek taj-kártyája lesz érvénytelen

Több mint hetvenezer ember taj-száma válhat érvénytelenné február 12-én, mert élesedik a tavaly nyártól hatályos új társadalombiztosítási törvény. Akinek hathavi járuléktartozása van, nem kaphat ingyen egészségügyi ellátást az állami rendszerben.
2020.12.21. 18:52

Elemzők az ellenzéki összefogásról: erőfelmérő és fontos üzenet

A szavazók elvárták az ellenzéki pártoktól a teljes összefogást, az együttműködés a választási törvény módosításai nélkül is bekövetkeztek volna – mondta az InfoRádiónak a Publicus Intézet stratégiai igazgatója. Pulai András szerint egyelőre a miniszterelnök-jelölt kiválasztása is sima folyamatnak tűnik. A Nézőpont Intézet munkatársa szerint rég eldöntött kérdés, hogy az ellenzéki pártok egymással összefogva indulnak a 2022-es választáson.
2020.11.28. 21:32

Tömegek tüntettek francia nemzetbiztonsági törvény ellen

Több mint százezren tüntettek szombaton hetven francia nagyvárosban a nemzetbiztonsági törvény vitatott módosítása ellen. Párizsban a felvonulást anarchista rendbontók próbálták megzavarni, többen közülük összecsaptak a rendőrökkel, akik közül legalább 23-an megsérültek.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018