INFORÁDIÓ
2022. július 2. szombat
Ottó

szocho

2020.03.04. 18:02

MGYOSZ: ipa helyett szochót csökkentsen a kormány

Míg a legtöbb vállalkozói, munkaadói érdekképviselet támogatta az iparűzési adó csökkentésével kapcsolatos februári elképzeléseket, addig a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szerint inkább a foglalkoztatást terhelő szociális hozzájárulási adó csökkentését kellene folytatni.
2019.06.12. 21:40

Döntöttek a szocho csökkentéséről

Döntött az Országgyűlés a szociális hozzájárulási adó csökkentéséről. A pénzügyminiszter szerint ez is azt bizonyítja, hogy a kormány elkötelezett a foglalkoztatás terheinek mérséklése mellett.
2019.06.05. 07:34

Szakértő: szükségszerű lépés a szocho csökkentése

Szükséges lépés volt a szociális hozzájárulási adó mértékének 2 százalékpontos csökkentése július elsejétől – mondta az InfoRádiónak a múlt héten bejelentett gazdaságvédelmi akciótervre reagálva a RSM Hungary adóigazgatója. Fajcsák Gábor azt mondta: ezzel ugyanis ellentételezhető a cégeknél a minimálbér és a garantált bérminimum emelése miatt jelentkező bérnyomás.
2018.11.13. 16:47

Oda a cafeteria és a korai szocho - megkezdődtek a bértárgyalások

Öt százalékos minimálbér-emelést javasoltak a munkáltatók a bértárgyaláson. A pénzügyminiszter szerint távol vannak az érintett felek álláspontjai, de reményei szerint év végére meg tudnak állapodni a minimálbér jövő évi összegéről.
2018.06.25. 14:27

Csökken az adó, de a reméltnél később

A kormányzati kommunikációból ismert, hogy foglalkoztató által fizetett szochó (szociális hozzájárulás) jövőre 17,5 százalékra csökken a jelenlegi 19,5 százalékról. Csakhogy a változás nem az év elején lép életbe, hanem 2019 második felében.
2017.10.17. 12:04

Adócsökkentés, béremelés - itt vannak a számok

A gyorsított járulékcsökkentés több szempontból is előnyt jelent a foglalkoztatóknak; a bérjárulékok szintje befolyásolja a versenyképességet, másrészt a szociális hozzájárulási adó csökkentésével együtt a százalékos egészségügyi hozzájárulás, továbbá a kifizetők által fizetendő egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) is azonos módon mérséklődik majd - hívta fel a figyelmet a Mazars adótanácsadó.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018