INFORÁDIÓ 
2020. január 19. vasárnap
Márió, Sára

szennyvíz

2019.11.02. 08:05

Több tízezer fővárosi lakás nincs rákötve a csatornahálózatra

Nőtt az ivóvízhálózat hossza tavaly, a települések kétharmada csatornázott, és csaknem teljesen megtisztítják a közcsatornán elvezetett szennyvizeket - derül ki a Központi Statisztikai Hivatalnak a települések infrastrukturális ellátottságát bemutató kiadványából.Ugyanakkor a fővárosban is sok tenni való van még.
2017.08.30. 18:47

Fertőző-e a Ráckevei-Soroksári Duna-ág vize?

Nagy esőzések idején a dél-pesti szennyvíztisztító telepről a szennyvíz egy túlfolyón keresztül tisztítatlanul ömlik a Ráckevei-Soroksári Duna-ágba, egy ellenzéki politikus mérései szerint azonban száraz időben is fertőző a víz, a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep vezetője és a katasztrófavédelem szerint viszont jó a víz minősége.
2017.08.25. 14:31

Baktériumokkal fertőzött a ráckevei Duna-ág

Baranyi Krisztina augusztus 6-án hozta nyilvánosságra, hogy emberi ürülék ömlik a ráckevei Duna-ágba. Az Együtt környezetvédelmi politikusa korábban mintákat is vett, az eredményeket csütörtökön egy videóban mutatta be.
2017.08.11. 05:43

Szennyvíz ömlik a Ráckevei Duna-ágba

Egyre gyakrabban, szinte hetente működik a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepnél a túlfolyó. Egy-egy esős nap után a csatornában annyi szennyvíz érkezik a telephez, amennyit a rendszer már nem tud befogadni, így a szennyvíz tisztítatlanul ömlik a Ráckevei Duna-ágba.
2017.07.31. 05:30

Bajban a vízellátásunk - tízezer milliárd forintra lenne szükség

A vezetékes víz negyede elfolyik az elöregedett víziközmű-hálózatból – állapította meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kiemelt Közszolgáltatások Főosztályának kiszivárgott jelentése. A legsürgetőbb javítások is 3000 milliárd forintba kerülnének.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018