INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 12. szerda
Klára

szennyvíz

2020.05.31. 14:17

Vírusnyomok a magyar szennyvízben

Már Magyarországon is kimutatták a szennyvízben a koronavírus jelenlétét, ez veszélyt nem jelent, az előrejelzést viszont segítheti - mondta az InfoRádiónak Varga Márta, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vízhigiénés szakértője.
2020.05.19. 14:40

Már itthon is a szennyvízben keresik a koronavírus nyomát

Kilenc városban indul kutatómunka a koronavírus kimutatására a kommunális szennyvizekből. A külföldön már bevált módszer hasznos eszköz lehet a fertőzés megjelenésének, visszatérésének jelzésére a helyi terjedés korai szakaszában.
2020.04.16. 14:07

Újabb helyen mutatták ki tudósok a koronavírust

Kezeletlen szennyvízben is képesek kimutatni a koronavírus jelenlétét - közölték ausztrál tudósok. Ez mérföldkőnek számít egy olyan rendszer kifejlesztésében, amely képes földrajzi régiókban is jelezni a vírus jelenlétét.
2019.11.02. 08:05

Több tízezer fővárosi lakás nincs rákötve a csatornahálózatra

Nőtt az ivóvízhálózat hossza tavaly, a települések kétharmada csatornázott, és csaknem teljesen megtisztítják a közcsatornán elvezetett szennyvizeket - derül ki a Központi Statisztikai Hivatalnak a települések infrastrukturális ellátottságát bemutató kiadványából.Ugyanakkor a fővárosban is sok tenni való van még.
2017.08.30. 18:47

Fertőző-e a Ráckevei-Soroksári Duna-ág vize?

Nagy esőzések idején a dél-pesti szennyvíztisztító telepről a szennyvíz egy túlfolyón keresztül tisztítatlanul ömlik a Ráckevei-Soroksári Duna-ágba, egy ellenzéki politikus mérései szerint azonban száraz időben is fertőző a víz, a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep vezetője és a katasztrófavédelem szerint viszont jó a víz minősége.
2017.08.25. 14:31

Baktériumokkal fertőzött a ráckevei Duna-ág

Baranyi Krisztina augusztus 6-án hozta nyilvánosságra, hogy emberi ürülék ömlik a ráckevei Duna-ágba. Az Együtt környezetvédelmi politikusa korábban mintákat is vett, az eredményeket csütörtökön egy videóban mutatta be.
2017.08.11. 05:43

Szennyvíz ömlik a Ráckevei Duna-ágba

Egyre gyakrabban, szinte hetente működik a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepnél a túlfolyó. Egy-egy esős nap után a csatornában annyi szennyvíz érkezik a telephez, amennyit a rendszer már nem tud befogadni, így a szennyvíz tisztítatlanul ömlik a Ráckevei Duna-ágba.
2017.07.31. 05:30

Bajban a vízellátásunk - tízezer milliárd forintra lenne szükség

A vezetékes víz negyede elfolyik az elöregedett víziközmű-hálózatból – állapította meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kiemelt Közszolgáltatások Főosztályának kiszivárgott jelentése. A legsürgetőbb javítások is 3000 milliárd forintba kerülnének.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018