INFORÁDIÓ 
2020. február 19. szerda
Zsuzsanna

pszichológia

2020.01.25. 14:17

Ha ezeket látja a gyereken, elkezdhet gyanakodni

Mivel akár a testvérek is eltérő tulajdonságokat örökölhetnek, előfordul, hogy egyikük félvállról veszi a dolgokat, a másik viszont szorgalmas, igyekvő. Utóbbiak közül kerülhetnek ki a megfelelési kényszeres gyerekek, akik élete egyáltalán nem könnyű, és szülőként érdemes erre felfigyelni.
2020.01.17. 13:52

A pszichológusok szerint több ponton elbukhat a megfelelő iskola kiválasztása

A felvételi és az iskolaválasztás komoly stressz a szülőknek és a gyerekeknek, de van néhány szempont, amelynek alkalmazásával kevésbé lesz megterhelő ez az időszak – mondták az InfoRádiónak nyilatkozó szakértők a középiskolába jelentkezők szombati központi írásbeli vizsgája előtt.
2020.01.11. 20:57

Súlyos változásokat okoz az agyban a digitális olvasás

Máshogy működik az ember agya, ha napokon keresztül végigolvas egy regényt, mintha a netes híreket böngészve csak címeket jegyez meg. Szükség van a mélyolvasásra és a kézzel írásra is, hogy empatikusabb, kritikusabb és türelmesebb legyen az ember – mondta az InfoRádiónak Tószegi Zsuzsanna, az ELTE Könyvtár- és Információtudományi Intézetének docense.
2019.11.24. 10:18

Életközépi válság: az ember múltja elhagyhatatlan csomag

Az emberi életút sokaknak nehézségekkel teli állomása az életközépi válság, amely ötvenéves kor környékén törhet rá az emberekre. Ennek az életszakasznak a nehézségeiről beszélt az InfoRádió Családi hét című műsorában Asztalosné Elekes Szende pszichológus, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola oktatója.
2019.09.14. 20:34

Az otthonunk még meghatározóbb, mint azt gondoltuk

Az otthoni tér az, ahol a családtagok és a lakótársak a legtöbbet érintkeznek, így nem meglepő, hogy lakásunk vagy házunk kialakítása nagyban meghatározza emberi kapcsolatainkat.
2018.12.03. 11:29

Demetrovics Zsolt: a túlzásba vitt sportolás az alkoholizmusra hasonlít

A betegek egy része nem mer orvoshoz fordulni a pszichés problémáival, pedig ezek egy része már nagyon jól kezelhető – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Demetrovics Zsolt. Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának dékánja szerint a sportolás is lehet pszichológiai tünet, a problémák elodázása.
2018.11.18. 19:17

Gyermeknevelés: a szavaknál sokkal többet jelent a példamutatás

Társadalmi szemléletváltozásra van szükség a gyermeknevelésben - mondta az InfoRádióban Deliága Éva. A gyermekpszichológus szerint fontos, hogy a párok már gyermekvállalás előtt beszéljenek az otthonról hozott családi mintákról és a gyermeknevelési elképzeléseikről.
2018.08.25. 08:47

Így teheti tönkre a gyerek iskolakezdését

Az iskolakezdésre érdemes ráhangolódnia a családnak, például hamarabb átállni a reggeli korán kelésre - ugyanakkor nem szabad túlstresszelni a családot, és ezáltal a gyereket - hívta fel a figyelmet az InfoRádió Családi Hét című magazinműsorában Léder László pszichológus.
2018.02.03. 09:00

Mitől leszünk boldogok?

A boldogság evolúciós előny - állítja a pszichológus. Ugyanakkor a folyamatos boldogság fenyegető is lehet, hiszen az embernek fel kell ismernie a veszélyhelyzeteket. Magyaródi Tímea, az ELTE Pszichológiai Intézetének adjunktusa szerint mindenki felelős a saját boldogságáért.
2017.05.13. 20:00

Amikor a királylányokat este nyolcig engedik le játszani... - mit mond a mesepszichológus?

Fizetésig kölcsönt kunyeráló király, instant-levest főző királylány, idegesítően sokat kérdezősködő elefántgyerek... Érdemes kiemelt figyelmet fordítani a gyermekek meseigényére, később pedig a gyermekek által kreált mesékre, amelyekbe valóságelemeket kevernek bele - hangsúlyozta Kádár Annamária pszichológus, egyetemi adjunktus az InfoRádió Családi hét című magazinjában.
2017.04.25. 06:00

Így győzhetők le a váratlan nehézségek

Személyiségfejlesztő módszerekről, a belső béke megtalálásáról és az emberi kapcsolatok jobbításáról szól a május 12-i "OK vagyok A mentális jólét show-ja" elnevezésű budapesti konferencia. A Belvárosi Színházban aznap 21 pszichológus, kineziológus, zenész, író, coach és blogger tart előadást.
2017.03.05. 11:13

Most már biztos: a chatelés megöli a szavakat

Több kutatás is bizonyítja, hogy a tizenéves generációnak kisebb a szókincse érzelmei kifejezésére - mondta Kalamár Hajnalka pszichológus az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018