eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Hungarian money - forint in the black wallet
Nyitókép: johan10/Getty Images

A PDSZ kíváncsi lett a pedagógusbérek emelkedésének tényleges mértékére

Ismét tárgyalóasztalhoz ül a Belügyminisztériummal a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, mert az érdekképviselet kérdőíves felmérése szerint sokan nem kapták meg az ígért béremelés teljes összegét.

Kedd kora délutánig 860 oktatási dolgozó töltötte ki a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének kérdőívét, közülük 722-en dolgoznak pedagógus munkakörben – tájékoztatta az InfoRádiót Nagy Erzsébet, az érdekképviselet országos választmányának tagja.

"62,2 százalék mondta azt, hogy a fokozatához tartozó minimumot kapta csak. 13,4 százalék azt mondja, hogy nem annyit kapott, mint amennyire számított, és 24,4 százalék mondja, hogy annyit kapott, amennyire számított" – részletezte.

A kérdőívet kitöltő óvodapedagógusok szinte 100 százaléka azt írta, hogy nem kapta meg az ígért béremelést.

"Mindenkinek csak a minimumra emelték a fizetését, ez a pedagógus I. esetében a bruttó 538 ezer, a pedagógus II. esetében a bruttó 555 ezer, a mesterpedagógusoknál 630 ezer forint. Egyedül a gyakornokok vonatkozásában valósult meg a 32,2 százalékos emelés, a korábbi, a novemberi 400 ezer forinthoz képest felemelték 528 800 forintra a bért, ez tényleg 32,2 százalék" – mondta Nagy Erzsébet, és azt is ismertette, hogy az emelés mértéke

  • 31 százalék körül van pedagógus I.-ben
  • 29 százalék a pedagógus II.-ben
  • 21 százalék mesterpedagógusok esetében
  • 19 százalék a kis számú, de legnagyobb fizetésű kutató-tanárok esetében.

A PDSZ szerda délután ül tárgyalóasztalhoz az oktatásért felelős Belügyminisztérium képviselőivel – tudta meg az InfoRádió.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×