INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

parkinson-kór

2020.01.25. 20:20

Újra munkaképessé válhat a Parkinson-kórban szenvedő beteg

Áttörést jelent a Parkinson-kór kezelésében az az új eljárás, amit a világon ötödikként Magyarországon, Szegeden alkalmaztak egy betegen. Az agyi peacemaker továbbfejlesztett változata olyan mértékben képes csökkenteni a Parkinson-kórban szenvedő beteg tüneteit, hogy a páciens akár újra munkaképessé válhat – mondta az InfoRádiónak a Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinikájának igazgatója.
2017.12.20. 06:25

"Kiszagolható" a Parkinson-kór?

A Parkinson-kór kiszűrésének lehetőségével kecsegtet a Manchesteri Egyetem és az Edinburghi Egyetem kutatóinak közös munkája: a szakemberek annak a jellegzetes szagnak az okát keresik, amelyre egy skóciai asszony hívta fel a figyelmüket, aki először a saját férjénél "szagolta ki" a betegséget - írta a BBC News.
2017.10.21. 16:53

Romlik a szaglása? Nagy bajt is jelezhet

Neurológiai betegségekre, például Alzheimer-vagy Parkinson-kórra, tumorok vagy endokrinológiai elváltozásokra is utalhat a szaglászavar - hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem fül-orr-gégészeti szakorvosa.
2017.04.11. 15:24

Ijesztő hír a Parkinson-kórról

Egy angol orvos és természettudós éppen 200 évvel ezelőtt, 1817-ben írta le a Parkinson-kór klinikai tünetegyüttesét. Csak Európában másfél millió ember érint ez a betegség, és kialakulásának okát egyelőre még nem ismerik. 2030-ra várhatóan megkétszereződik a Parkinson-kóros betegek száma.
2016.10.03. 17:51

Ezért járt idén az orvosi Nobel-díj

A rák és a központi idegrendszer olyan degeneratív betegségeinek megértésében, mint a Parkinson- és az Alzheimer-kór különösen nagy szerepe van szakértők szerint az autofágia folyamatának, amelynek kutatásáért idén Oszumi Josinori japán tudósnak ítélték oda az orvosi Nobel-díjat.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018