eur:
369.40
usd:
342.68
bux:
49342.40
2023. június 8. csütörtök Medárd
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára beszéd mond a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében megépült új református óvoda átadásán a felvidéki Dunaszerdahelyen 2022. október 28-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Potápi Árpád János: 2023 a gondoskodó nemzet éve a nemzetpolitikában – videó

Folytatjuk és új elemekkel bővítjük azokat a programjainkat, amelyek közösségünk együttműködését tovább erősítik – jelentette be közösségi oldalán közzétett videójában a nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Potápi Árpád János kiemelte: „Az elmúlt évtizedben nemzeti közösségünk erősebbé vált. Közösségeink ereje pedig abban rejlik, hogy számíthatunk egymásra. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy egységben mozdultunk meg az orosz–ukrán háború kitörésekor kárpátaljai nemzettársainkért.”

Az államtitkár úgy fogalmazott: „Tematikus évünk keretében folytatjuk és új elemekkel bővítjük azokat a programjainkat, amelyek közösségünk együttműködését tovább erősítik.” Kiemelte: „Idén sem feledkezünk meg a családokról: továbbra is minden, anyasági támogatás igénylő családot babacsomaggal ajándékozunk meg, emellett tovább erősítjük a gyermekegészségügyi szakemberek hálózatát.”

Hozzátette, hamarosan újra indul a Miénk a város! játék, aminek keretében a 6–10 éves gyerekek a közösségükért játszhatnak, valamint 2023-ban is támogatják a külhoni pedagógusok együttműködését, szakmai továbbképzését, valamint a gyerekek táboroztatását.

A 2023-as tematikus évre vonatkozó programokat ismertetve az államtitkár kiemelte: Folytatják a Határtalanul programot is, amely az idei évtől új, izgalmas, a külhoni magyar régiókhoz kapcsolódó Határtalanul barangoló című online tananyaggal segíti majd a Kárpát-medence fiataljait, hogy még inkább megismerjék egymás közvetlen környezetének hagyományait, történelmét, kultúráját. Kárpát-medence-szerte megújítják a vállalkozói mentorprogramot, hogy a tapasztalt nagyvállalkozók segítségére lehessenek a kezdő vállalkozóknak és egymásnak.

Potápi Árpád János hangsúlyozta: „Az év során több felhívással is készül a Nemzetpolitikai Államtitkárság, amelyek keretében szeretnénk megmutatni nemzetünk tagjainak cselekvő gondoskodását, mert a magyar gondoskodó nemzet.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×