INFORÁDIÓ
2021. április 23. péntek
Béla

potápi árpád

nemzetpolitika

összetartozás

máért

magyar diaszpóra tanács

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón ismerteti az év legnagyobb, a külhoni magyarság támogatását célzó nyílt pályázati felhívás eredményét Budapesten, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. székházában 2020. július 7-én. Több mint 2,2 milliárd forintos támogatásban részesülnek a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyar közösségek, valamint a nemzetpolitikai célokat megvalósító anyaországi tömörülések

Egyhangú döntés: 2021 a nemzeti újrakezdés éve lesz

Infostart / MTI

Történelmi siker az elmúlt tíz év nemzetpolitikája, hiszen az elmúlt században nem volt olyan évtized, amikor ilyen töretlen lett volna a nemzetpolitika előmenetele – fogalmazott a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Potápi Árpád János elmondta, hogy az idei esztendő a nemzeti összetartozás éve, ezért is döntöttek amellett, hogy a koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére megrendezik a Magyar Állandó Értekezletet (Máért) és a Magyar Diaszpóra Tanács ülését.

A csütörtöki online értekezleten a Demokratikus Koalíción kívül minden magyarországi parlamenti párt és az összes határon túli magyar politikai párt képviseltette magát. A diaszpóra tanács ülésére 90 tagszervezetet hívtak meg, közülük 83 szervezet vett részt a rendezvényen.

A fórumok egyhangúlag elfogadták, hogy 2021 a nemzeti újrakezdés éve legyen

– mondta.

A járványhelyzet miatt a fórumok programjainak nagy része az online térbe költözött, néhányat pedig nem tudtak megtartani – jelezte –, ugyanakkor az elmúlt tíz évben kezdeményezett programokat a jövőben is mindenképpen szeretnék folytatni, ezért is lesz 2021 a nemzeti újrakezdés éve. Potápi Árpád János rámutatott: a 2010 óta tartó radikális nemzetpolitikai változás révén oktatás, kultúra, sport, gazdaság és média tekintetében már

egy egységes Kárpát-medencei térről beszélhettünk.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018