eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón ismerteti az év legnagyobb, a külhoni magyarság támogatását célzó nyílt pályázati felhívás eredményét Budapesten, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. székházában 2020. július 7-én. Több mint 2,2 milliárd forintos támogatásban részesülnek a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyar közösségek, valamint a nemzetpolitikai célokat megvalósító anyaországi tömörülések
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Egyhangú döntés: 2021 a nemzeti újrakezdés éve lesz

Történelmi siker az elmúlt tíz év nemzetpolitikája, hiszen az elmúlt században nem volt olyan évtized, amikor ilyen töretlen lett volna a nemzetpolitika előmenetele – fogalmazott a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Potápi Árpád János elmondta, hogy az idei esztendő a nemzeti összetartozás éve, ezért is döntöttek amellett, hogy a koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére megrendezik a Magyar Állandó Értekezletet (Máért) és a Magyar Diaszpóra Tanács ülését.

A csütörtöki online értekezleten a Demokratikus Koalíción kívül minden magyarországi parlamenti párt és az összes határon túli magyar politikai párt képviseltette magát. A diaszpóra tanács ülésére 90 tagszervezetet hívtak meg, közülük 83 szervezet vett részt a rendezvényen.

A fórumok egyhangúlag elfogadták, hogy 2021 a nemzeti újrakezdés éve legyen

– mondta.

A járványhelyzet miatt a fórumok programjainak nagy része az online térbe költözött, néhányat pedig nem tudtak megtartani – jelezte –, ugyanakkor az elmúlt tíz évben kezdeményezett programokat a jövőben is mindenképpen szeretnék folytatni, ezért is lesz 2021 a nemzeti újrakezdés éve. Potápi Árpád János rámutatott: a 2010 óta tartó radikális nemzetpolitikai változás révén oktatás, kultúra, sport, gazdaság és média tekintetében már

egy egységes Kárpát-medencei térről beszélhettünk.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×