INFORÁDIÓ
2023. május 29. hétfő
Magdolna

fogorvos

rezsitámogatás

praxis

egészségügy

neak

Vége az ingyenes fogászatnak? – Rengeteg tb-ellátást nyújtó praxis zárhat be

Vége az ingyenes fogászatnak? – Rengeteg tb-ellátást nyújtó praxis zárhat be

Infostart

Megkongatták a vészharangot az alapellátó fogorvosok, akik szerint jelentősen meg kell emelni a praxisok rezsitámogatását.

Alulfinanszírozottság miatt veszélybe kerülhet, sok helyen megszűnhet Magyarországon az állami egészségbiztosító által finanszírozott fogászati ellátás – mondta a Napi.hu-nak Iványi József budapesti I. kerületi alapellátó fogorvos.

A gazdasági lap megjegyezi, hogy az alapellátó fogorvosi praxisok jelenleg jellemzően havonta 380 ezer forint rezsitámogatást kapnak, egyesek, akik elmaradott körzetben dolgoznak, vagy fogyatékos gyerekeket látnak el, további 100 ezer forint kiegészítő támogatást is kaphatnak.

Az alapellátó fogorvosok szerint a praxisok rezsitámogatását jelentősen meg kellene emelni, különben hamarosan rengetegen csődbe mennek – hívta fel a törvényalkotók figyelmét Iványi József, aki tényfeltáró levelet küldött szakpolitikusoknak és a kamarának.

Szerinte

hónapról hónapra élnek az alapellátó fogorvosi praxisok, nem tudnak tartalékot képezni arra az esetre, ha egy-egy műszer elromlik.

Azt is hangsúlyozta, hogy rezsidíjak emelkedése a fogorvosi rendelőket különösen érinti, mert a rendelőkben folyamatosan nagy teljesítményű berendezések működnek.

A fogorvosok szerint a rendelők költségei az inflációt meghaladó mértékben emelkedtek az elmúlt időszakban, és ezt nem vette figyelembe a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő – olvasható mások mellett.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018