INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

munkaidő

2020.04.01. 17:33

Az EU államilag támogatott, rövidített munkaidős rendszert javasol

Az Európai Bizottság államilag támogatott, rövidített munkaidejű rendszer bevezetését javasolja, amely a munkahelymegőrzést célozza, a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés alatt. Az előterjesztést Ursula Von der Leyen elnök jelentette be szerdai videóüzenetében.
2020.01.12. 16:09

Magyarok kutatják a munkaidő-csökkentés hasznát

Hogyan kell értelmezni, és lehet-e csökkenteni a munkaidőt a 21. században, amely épp megkérdőjelezi, amit eddig a munkáról, munkaerőpiacról gondoltunk? És ennek mi köze a klímaváltozáshoz? E kérdésekre próbál választ talál az MTA egyik kutatócsoportja a Lendület program támogatásával.
2019.10.01. 15:11

Fél évre lefékez az Opel egyik gyára

Rövidített munkaidőt vezetnek be az Opel fő németországi telephelyén, a rüsselsheimi gyárban - közölte a francia PSA csoporthoz tartozó járműgyártó társaság.
2019.09.26. 10:43

Riasztó hírek érkeznek Németországból

Egyre több németországi gyárban dolgoznak csökkentett munkaidőben az alkalmazottak, ami azt jelzi, hogy a feldolgozóipar recessziója növeli a nyomást a munkaerőpiacra - ez derült ki a müncheni ifo gazdaságkutató intézet felméréséből, amelynek eredményeit csütörtökön ismertették.
2018.11.28. 11:06

Éles vitává fajult az éjszakába nyúló ülés a Parlamentben

Több mint négy órán keresztül kifogásolták az ellenzéki képviselők a munkaidőkeret emeléséről szóló fideszes javaslatot az Országgyűlésben. Kósa Lajos fideszes képviselő előterjesztői zárszavában képtelenségeknek nevezte a kritikákat, az ellenzéki képviselők pedig válaszát követően kivonultak az ülésteremből.
2018.08.10. 08:06

Átterelhetők az elsődleges munkaerőpiacra a közfoglalkoztatottak – lapszemle

A Magyar Idők cikke szerint az Egyesült Államokba kiutazó magyarok több mint 2 százaléka késve hagyja el az országot. A munkavállalói csoportok javasolják majd a munkáltatónak a munkaidő-beosztás megváltoztatását – írja a Népszava. A Portfolio szerint kedvező gazdasági időszakot élünk a közszférában dolgozók elsődleges munkaerőpiaci áttereléséhez. Szakértők ülnek össze, hogy kidolgozzák, hogyan juthatna több cseppfolyósított földgáz az Egyesült Államokból az Európai Unióba – áll a Portfolio cikkében. A Népszava azt írja: Ausztriában a postások a jövőben heti négy napot, napi 10 órát dolgoznak majd. A Világgazdaság összeállítást közöl a Balaton-felvidék földterületi árainak alakulásáról.
2018.08.10. 06:26

Sokan rugalmas munkarendre vágynak

Magyarországon az alkalmazottak kevesebb mint harmada dolgozik csak rugalmas munkarendben, de várható, hogy osztrák mintára hamarosan a munkavállalói csoportok javasolják majd a munkáltatónak a munkaidő-beosztás megváltoztatását. Addig is a munka törvénykönyvéből levezetve munkahelyenként igyekeznek a számukra kedvező munkarend kialakítására - írta csütörtöki számában a Népszava.
2018.06.11. 04:55

Egyre elterjedtebb a rugalmas munkavégzés

Egy átfogó kutatás szerint globális szinten a munkavállalók kétharmada dolgozik az irodán kívülről, és több mint felük a munkahét felét így tölti. Ezek a tényezők komoly változásokat vonhatnak maguk után a vállalati ingatlanok piacán.
2018.01.31. 11:02

Megkezdődött a gördülő sztrájk

Szerdán kezdődött Németországban a fém- és elektronikai ipari dolgozók egész napos úgynevezett gördülő sztrájksorozata. A munkabeszüntetést az ország legnagyobb szakszervezete, az IG Metall szervezte, mivel nem tudott megállapodni az ipar képviselőivel a munkaidő rövidítésében valamint a bérek emelésében.
2018.01.29. 11:50

Hatalmas sztrájk fenyegeti Németországot

Még nem ért véget az esztendő első hónapja, de Németországot máris komoly sztrájk fenyegeti. A közel 4 millió fémipari alkalmazottat tömörítő szakszervezet, az IG Metall a múlt héten nem tudott megállapodni az ipar képviselőivel a munkaidő rövidítésében valamint a bérek emelésében, ezért a hét közepére egy napos munkabeszüntetést hirdetett.
2017.11.12. 18:47

Ezen könnyen elcsúszhat a munkáltató

Tavaly a munkaügyi ellenőrzéseken a munkaidővel és pihenőidővel kapcsolatos intézkedések száma megközelítette a 12 ezret, ezek fele a munkaidő-nyilvántartásokhoz volt köthető.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018