INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 22. vasárnap
Móric

munkaidő

2018.11.28. 11:06

Éles vitává fajult az éjszakába nyúló ülés a Parlamentben

Több mint négy órán keresztül kifogásolták az ellenzéki képviselők a munkaidőkeret emeléséről szóló fideszes javaslatot az Országgyűlésben. Kósa Lajos fideszes képviselő előterjesztői zárszavában képtelenségeknek nevezte a kritikákat, az ellenzéki képviselők pedig válaszát követően kivonultak az ülésteremből.
2018.08.10. 08:06

Átterelhetők az elsődleges munkaerőpiacra a közfoglalkoztatottak – lapszemle

A Magyar Idők cikke szerint az Egyesült Államokba kiutazó magyarok több mint 2 százaléka késve hagyja el az országot. A munkavállalói csoportok javasolják majd a munkáltatónak a munkaidő-beosztás megváltoztatását – írja a Népszava. A Portfolio szerint kedvező gazdasági időszakot élünk a közszférában dolgozók elsődleges munkaerőpiaci áttereléséhez. Szakértők ülnek össze, hogy kidolgozzák, hogyan juthatna több cseppfolyósított földgáz az Egyesült Államokból az Európai Unióba – áll a Portfolio cikkében. A Népszava azt írja: Ausztriában a postások a jövőben heti négy napot, napi 10 órát dolgoznak majd. A Világgazdaság összeállítást közöl a Balaton-felvidék földterületi árainak alakulásáról.
2018.08.10. 06:26

Sokan rugalmas munkarendre vágynak

Magyarországon az alkalmazottak kevesebb mint harmada dolgozik csak rugalmas munkarendben, de várható, hogy osztrák mintára hamarosan a munkavállalói csoportok javasolják majd a munkáltatónak a munkaidő-beosztás megváltoztatását. Addig is a munka törvénykönyvéből levezetve munkahelyenként igyekeznek a számukra kedvező munkarend kialakítására - írta csütörtöki számában a Népszava.
2018.06.11. 04:55

Egyre elterjedtebb a rugalmas munkavégzés

Egy átfogó kutatás szerint globális szinten a munkavállalók kétharmada dolgozik az irodán kívülről, és több mint felük a munkahét felét így tölti. Ezek a tényezők komoly változásokat vonhatnak maguk után a vállalati ingatlanok piacán.
2018.01.31. 11:02

Megkezdődött a gördülő sztrájk

Szerdán kezdődött Németországban a fém- és elektronikai ipari dolgozók egész napos úgynevezett gördülő sztrájksorozata. A munkabeszüntetést az ország legnagyobb szakszervezete, az IG Metall szervezte, mivel nem tudott megállapodni az ipar képviselőivel a munkaidő rövidítésében valamint a bérek emelésében.
2018.01.29. 11:50

Hatalmas sztrájk fenyegeti Németországot

Még nem ért véget az esztendő első hónapja, de Németországot máris komoly sztrájk fenyegeti. A közel 4 millió fémipari alkalmazottat tömörítő szakszervezet, az IG Metall a múlt héten nem tudott megállapodni az ipar képviselőivel a munkaidő rövidítésében valamint a bérek emelésében, ezért a hét közepére egy napos munkabeszüntetést hirdetett.
2017.11.12. 18:47

Ezen könnyen elcsúszhat a munkáltató

Tavaly a munkaügyi ellenőrzéseken a munkaidővel és pihenőidővel kapcsolatos intézkedések száma megközelítette a 12 ezret, ezek fele a munkaidő-nyilvántartásokhoz volt köthető.
2017.10.07. 07:05

Megvan, mennyi az ideális munkaidő

Felmérések szerint a hosszú, nyolcórás munkanapok nem vezetnek jó minőségű munkához. A heti és különösen a napi munkaórák csökkentése a teljesítménynövekedés mellett az alkalmazottak jobb életminőségét, kiegyensúlyozottságát eredményezte - olvasható az Euronews cikkében.
2017.07.05. 15:41

Sokat dolgozik a magyar, de ennyire megdöbbentően keveset keres

2016-ban átlagosan 1761 órát dolgozott egy magyar munkavállaló, derül ki az OECD legfrissebb statisztikájából. 2012 óta most először mutatott emelkedést a ledolgozott órák száma, viszont a béreket tekintve az utolsók között vannak a magyar dolgozók.
2017.04.13. 15:34

Lesújtó adatok a Nagy-Britanniában dolgozó külföldiekről

A termelő szektorban már minden tizedik dolgozó külföldi uniós állampolgár - derül ki a brit statisztikai hivatal friss adataiból, amelyekből az is kiderül, hogy Nagy-Britanniában a uniós vendégmunkások többet dolgoznak, túlképzettek és kevesebbet keresnek, mint a brit munkavállalók.
2017.02.12. 18:28

Nem mindenkinek való a hatórás munkaidő

Véget ért az a kétéves svédországi kísérlet, amelyben azt vizsgálták, mennyire hatékony a napi ható órában végzett munka. A végleges eredményekre várni kell, de a BBC értesülései szerint nem mindenkinek és nem minden munkahelyen hatékony a napi hatórás munkaidő.
2016.11.28. 07:53

Hatékonyabbá teszi a munkát az infokommunikáció

Minden ötödik munkavállaló facebookozik munkaidőben, a magyar munkavállalók közel kétharmada pedig használ munkájához infokommunikációs készüléket - ismertette a Kutatópont felmérését a társadalomkutató társaság kutatási igazgatója. Székely Levente kiemelte: a munkavállalók jelentős része szerint a technikai eszközök javítják a munkavégzés hatékonyságát.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018