INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 26. szombat
Jusztina, Pál

maszsz

2020.03.26. 19:34

Szakszervezeti tiltakozás az újabb munkajogi lazítások javaslata ellen

További munkajogi könnyítéséket kérnek a munkáltatók a veszélyhelyzet miatt, a szakszervezetek azonban hevesen bírálják a javaslatokat. Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke az InfoRádiónak azt mondta, egy speciális állásidő lehetne az egyik megoldás.
2020.03.15. 19:11

Ésszerűtlen változtatásokat vezettek be Magyarországon a MASZSZ szerint

A közigazgatási hatósági ügyek végzései elleni fellebbezési lehetőség bírósági útra terelését kifogásolja a Magyar Szakszervezeti Szövetség. A szervezet elnöke az InfoRádiónak azt mondta: a hosszabb és drágább törvényszéki utat sokan inkább elkerülik, de még így is várható, hogy tovább nő a bíróságok leterheltsége. A MASZSZ a változtatás miatt megerősíti jogsegély-szolgálatát.
2020.01.08. 05:40

Az MSZSZ szerint az alapnyugdíj mindenkinek járna - a kormány nem így látja

Alapnyugdíj bevezetését, valamint a nyugdíjaknak az átlagbér 70 százalékához való felzárkóztatását is követeli a Magyar Szakszervezeti Szövetség egy 6 pontos csomag részeként. A kormány már reagált is: 2010 óta a nyugdíjak értékének megőrizésére törekszik, idén ezért 134 milliárd forinttal többet költ nyugdíjakra, mint tavaly.
2019.05.01. 13:14

Európai bért követelnek a szakszervezetek

Tisztességes bért, napi legfeljebb nyolcórás munkaidőt, ötnapos munkahetet, s általában is több jogot követel a munkavállalóknak és a szakszervezeteknek a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) a munka ünnepe alkalmából kiadott nyilatkozatában.
2017.09.25. 15:07

Kiderült, mit gondolunk a december 24-i munkaszüneti napról

A december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazási kezdeményezés kapcsán a Magyar Szakszervezeti Szövetség internetes – nem reprezentatív – közvélemény-kutatást végzett, s a válaszolók 96 százaléka egyetért a referendum céljával, 96 százalék pedig az aláírásával is hajlandó lenne azt támogatni.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018