INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 17. kedd
Zsófia

koalíció

2019.07.11. 17:21

Egészségi állapotáról is beszélt Merkel

Nem egyszerű a német kormánykoalícióban kialakult helyzet Ursula von der Leyen jelölése miatt az Európai Bizottság élére - ismerte el Angela Merkel német kancellár, miután megbeszélést folytatott Mette Frederiksen dán miniszterelnökkel.
2019.05.20. 14:06

Strache-ügy - Az FPÖ kész kilépni a kormánykoalícióból

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) kész visszahívni valamennyi miniszterét az Osztrák Néppárttal (ÖVP) közösen alkotott kormánykoalícióból, ha a kancellár megválik Herbert Kickl szabadságpárti belügyminisztertől - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Norbert Hofer, az FPÖ megválasztott új vezetője.
2018.11.30. 20:25

Viharfelhők a pozsonyi kormánykoalíció egén

Krízishez vezethetnek a Szlovák Nemzeti Párt és a Híd kiújult vitái. Andrej Danko házelnök nyilatkozatban mérsékelné a Magyarországgal és Lengyelországgal szembeni EP-szankciójat, míg Bugár Béláék ezt a koalíciós szerződés megsértésének tartanák.
2018.11.14. 19:18

Újra bajban Lettország, távoztak a lehetséges koalíciós partnerek

Janis Bordans, a lett Új Konzervatív Párt miniszterelnök-jelöltje felhagyott szerdán a kormányalakítási tárgyalásokkal, miután három lehetséges koalíciós partner is otthagyta a tárgyalóasztalt. Az országot korábban több korrupciós és pénzmosási botrány is megrengette.
2018.05.14. 11:03

Két párt történelmet ír Olaszországban

Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga készen áll bemutatni az államfőnek a két párt kormányprogramját és miniszteri névsorát, miközben az utolsó pillanatig egyeztetnek a közös miniszterelnök személyéről - jelentette az olasz sajtó hétfőn.
2018.04.25. 16:15

Bizonytalanság Olaszországban

Olaszországban a balközép Demokrata Párttal kezdhet kormányalakítási tárgyalásokat az Öt Csillag Mozgalom, miután a jobbközép koalíció legerősebb pártjával nem tudott megállapodni.
2018.04.06. 08:57

Ilyen volt az ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita

Határozottan kizárták a választások utáni koalíciókötés lehetőségét a jelenleg kormányzó Fidesszel az MSZP-Párbeszéd, a Jobbik és az LMP miniszterelnök-jelöltjei az RTL Klub csütörtök este sugárzott vitaműsorában. A Fidesz-KDNP egyetlen ellenzéki párttal sem kötne koalíciót - jelentette ki a Magyar Időknek Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője.
2018.03.14. 13:36

Nehéz feladatok várnak az új kormányra Németországban

Fél évvel az országos választás után Berlinben a törvényhozás immár negyedszer is kancellárrá választotta Angela Merkelt. A 709 képviselö közül 364-en szavaztak reá. Ezt követően Merkelt az államelnök – a német alkotmány értelmében – rezidenciáján, a Bellevue Palotában kinevezte kancellárnak. Merkel és miniszterei eskütételére ismét a törvényhozás épületében került sor, és ezzel hivatalba lépett a keresztény pártok és a szociáldemokraták megállapodása alapján létrejött koalíciós kormány.
2018.03.14. 10:50

Saját arculatuk megtartására törekednek a német kormánykoalíció pártjai

A migráció kérdésében a német kormánypártok szándékosan hangsúlyozzák eltérő véleményüket – hívta fel a figyelmet Kiss J. László külpolitikai szakértő. A Budapesti Corvinus Egyetem tanára az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy a sajtó most elsősorban a szociáldemokraták aránytalanul nagy szerepe miatt támadja Angela Merkel kancellár új koalíciós kormányát, amely szerdán lép hivatalba.
2018.03.13. 11:45

Súlyos bírálatok érik a német koalíciós szerződést

Berlinben tegnap délután ünnepélyes keretek között aláírták a nagykoalíciós szerződést. A két kereszténypárt, valamint a Szociáldemokrata Párt között létrejött megállapodásban az aláírók elkötelezték magukat arra, hogy minden eszközzel a jólét megvalósításán fáradoznak. Mégis a 177 oldalas megállapodás alig tér ki arra, hogy miként teremtik meg az ígért jólét feltételeit, és emiatt máris számos bírálat éri Angela Merkel kancellár holnap hivatalba lépő új kormányát.
2018.02.26. 11:34

Hamarosan eldől a német nagykoalíció sorsa

Berlinben Angela Merkel tegnap délután közzétette miniszterjelöltjeinek névsorát. A Szociáldemokrata Párttal kötött koalíciós megállapodás értelmében a kancellár vezetése alatt álló Kereszténydemokrata Unió hat minisztert küldhet az új kormányba, feltéve, ha a több mint 450 ezer szociáldemokrata párttag többsége is az együttes kormányzás mellett foglal állást.
2018.02.20. 11:55

Újra szavaznak Németországban, most dől el minden

A német Szociáldemokrata Párt 463 ezer tagja ma kapja meg azt a kérdőívet, amely alapján véleményt nyilváníthat a hónap elején kidolgozott hárompárti koalíciós megállapodásról. A válaszokat március 2-ig kell visszajuttatni a párt berlini központjába.
2018.02.09. 11:05

Ez várható az új német kormánytól

A német kormányátalakítási tárgyalások legfontosabb kérdése magyar szempontból Németország jövőbeni Európa-politikája - mondta az InfoRádió kérdésére Mráz Ágoston Sámuel Németország-szakértő, a Nézőpont csoport vezetője.
2018.02.08. 15:16

Feledy Botond: még csak tapogathatjuk, hova vezet német koalíciós döntés

Angela Merkel német kancellár pozíciója gyengült az elmúlt hónapokban – mondta Feledy Botond külpolitikai szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában a koalíciós egyeztetésekről. Hozzátette: a szocialista Martin Schultz lehetséges külügyminiszteri kinevezése kockázatos lehet a magyar kormány számára.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018