INFORÁDIÓ 
2020. október 20. kedd
Vendel

klímacsúcs

2019.12.15. 20:44

Nem érte el fő célját a madridi ENSZ-klímacsúcs

A legfőbb célkitűzés elérése nélkül ért véget az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének 25. (COP25) ülése Madridban vasárnap, az elhúzódó viták miatt a tervezetthez képest két nappal később.
2019.12.03. 19:17

Kiszivárgott egy európai klímatörvényterv

Szabályozni kell a szén-dioxid-piacok működését; a fejlődő országok alkalmazkodását segítő pénzügyi alapot fel kell tölteni; az óceánok védelméről kiemelten kell tárgyalni; meg kell határozni a karbonsemlegességi célokat - ezek a legfontosabb céljai a Madridban zajló 25. ENSZ Klímacsúcsnak. Az InfoRádiónak Ürge-Vorsatz Diána éghajlatkutató, az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület egyik alelnöke mondta el a részleteket.
2019.09.26. 07:02

Áder Jánost a klímacsúcs után fogadta Donald Trump

A New York-i klímacsúcs teljesítette célját, lendületet adott az egyes országoknak az újabb cselekvésre a globális felmelegedés elleni küzdelemben, és ösztönözte a további vállalásokat - értékelte a konferenciát csütörtökön újságírók előtt nyilatkozva Áder János.
2019.09.23. 13:43

Klímaváltozás: politikai adok-kapok az Országgyűlésben

Az Országgyűlésben az ellenzék kedvelt témája a klímaváltozás, mert ezzel szeretné bizonyítani, hogy a kormánynak nem fontos a környezetvédelem. A kormányoldal viszont ennek apropóján lehetőséget kap arra, hogy atomenergia felhasználása mellett érveljen. Pro és kontra vélemények a törvényhozásban az ENSZ-klímacsúcs előtt.
2018.12.17. 16:11

Klímaváltozás: el fog tűnni a krumpli a magyar földből

Az évszázad közepén valószínűleg már nem terem meg a burgonya Magyarországon. Mindössze egy évtizedünk maradt arra, hogy a Föld klímájának védelme érdekében hathatós intézkedések történjenek - mondta Ürge-Vorsatz Diana, a CEU professzora, a kormányközi klímavédelmi testület egyik alelnöke a katowicei klímacsúcs eredményeiről az InfoRádióban.
2018.12.16. 07:35

Évente egymillió életet menthet meg a Párizsi klímaegyezmény

Megállapodás született a párizsi egyezmény végrehajtásának szabályrendszeréről. Megállapodás született a három évvel ezelőtt megkötött párizsi klímaegyezmény végrehajtásának szabályairól és menetrendjéről szombaton a lengyelországi Katowicében tartott ENSZ-klímakonferencián.
2018.12.12. 16:04

Ezt vitte a zsákjában Magyarország a klímacsúcsra

A 2015-ös párizsi klímaegyezmény után kidolgozott vállalásait vittük Katowicébe. A vállalások teljesítéséhez a szén-dioxid-kvóta eladásából befolyt összegre is támaszkodnunk kell, illetve a 20 százalékon tartott megújuló és nagy arányú atomenergiára. Részletek Kaderják Péter energiaügyi államtitkártól.
2018.12.11. 20:12

A világhatalmakon bukhat el a klímacsúcs eredményessége

Négy energia-nagyhatalom – az USA, Oroszország, Szaúd-Arábia és Kuvait – igyekszik lassítani a párizsi egyezmény munkakönyvének katowicei készítését. Az ENSZ 24. klímacsúcsának fejleményei kapcsán sem Harmat Ádám (WWF Magyarország), sem Ürge-Vorsatz Diana (IPCC) nem túl derűlátó.
2016.10.07. 12:17

Elsők között vagyunk ezzel az unióban

Magyarország az Európai Unió tagállamai közül elsőként zárta le a Párizsi Megállapodás belső ratifikációs eljárását, és 2016. október 5-én az elsők között helyezte letétbe az erről szóló okmányát az Egyesült Nemzetek (ENSZ) New Yorki központjában, ezzel a párizsi klímaegyezmény teljes jogú tagjává vált - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).
2016.05.03. 14:34

Áder: Párizsban lélektani áttörés történt

Áder János köztársasági elnök biztató előjelnek tekinti, hogy a klímaváltozás kérdésében Párizsban lélektani áttörés történt annak a célnak a rögzítésével, hogy 2 Celsius-fok alatt kell tartani az általános felmelegedést.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018