INFORÁDIÓ
2021. március 5. péntek
Adorján, Adrián

kúria

2021.02.24. 10:27

Izer Norbert: a techóriásoknak sincs kibúvó

Magyarország az egyetlen az Európai Unióban, amely meg tudja adóztatni a nemzetközi digitális óriásvállalatokat, miután a magyar reklámadótörvényt az Európai Bíróság mellett a magyar Kúria is megfelelőnek ítélte – mondta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
2021.02.05. 12:08

A Kúria is döntött az 5G-frekvencia ügyében

Megerősítette a Kúria, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jogszerűen járt el, amikor kizárta a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. anyacégét, a DIGI Communications N.V.-t az ötödik generációs (5G) mobiltechnológia bevezetésének támogatására és a vezeték nélküli szélessávú szolgáltatásokra alkalmas frekvenciák értékesítéséért indult árverési eljárásból.
2021.01.12. 18:25

A sztrájktörvény módosítását sürgetik a szakszervezetek

Pert nyertek a szakszervezetek a kormánnyal szemben, a Kúria ugyanis kimondta, hogy a szociális ágazatban dolgozók sztrájkjával kapcsolatban a kabinet nem tárgyalt érdemben a dolgozókkal. A pert indító Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke azt mondta: szeretnék, ha változna a sztrájktörvény, ha ez nem történik meg, akár polgári engedetlenségre is hajlandóak.
2021.01.12. 13:51

Varga Zs. András: nem érhetünk el olyan helyzetet, amikor lesz én bíróm meg ön bírója

A bíró ember, semmilyen körülmények között nem tekinthet el attól, hogy emberek ügyeiről dönt, nem jogi játékot folytat – mondta Varga Zs. András az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kúria új elnöke kijelentette, hogy a bírói függetlenség a bírói lét megkerülhetetlen attribútuma, beszélt arról is, hogy a bíróságnak meg a bírónak bizonyos mértékű kritikát tűrnie kell, és hogy az ügyelosztásról algoritmusoknak kell majd dönteniük.
2020.12.18. 13:50

Jövő évtől másként védik a Kúria elnökét

Január 2-től Darák Péter után Varga Zsolt András a Kúria elnöke. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint ekkortól nem részesül személyi védelemben a Kúria elnöke.
2020.11.13. 15:58

Pert nyert a GVH, több mint egymilliárdot fizethet az Auchan

A Kúria mindenben jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) több mint egymilliárd forintos, rekordösszegű bírságot kiszabó határozatát, így jogerőssé vált, hogy az Auchan visszaélt jelentős piaci erejével - tudatta a versenyhivatal közleményében.
2020.10.19. 22:05

Illetékmentesek lesznek a csokkal vásárolt ingatlanok - a nap hírei

Az országos tisztifőorvos szerint Magyarország a fertőzöttség tekintetében a középmezőnyben van Európában. Teljes illetékmentességet kapnak azok, akik családi otthonteremtési kedvezménnyel vásárolnak új vagy használt ingatlant. Megválasztotta az Országgyűlés Varga Zsolt Andrást a Kúria elnökének. A nap legfontosabb hírei október 19-én.
2020.10.13. 17:52

Darnózseli hentes: nem vagyok bűnös

A felesége megölésével gyanúsított N. Jánost korábban már kétszer felmentették bizonyítottság hiányában. A végső szót pénteken mondja ki a Kúria.
2020.10.08. 13:45

Ismertette terveit a Kúria elnökjelöltje

Az Országgyűlés igazságügyi bizottságának kormánypárti többsége támogatta Varga Zsolt András megválasztását a Kúria elnöki posztjára.
2020.09.24. 13:14

Ki kell költöznie a Politikatörténeti Intézetnek

Megtagadta a felülvizsgálatot a Kúria a Néprajzi Múzeum volt műemléképületének kiürítése ügyében - közölte a Kúria sajtótitkársága. Ezzel a Kúria megtagadta annak a jogerős ítéletnek a felülvizsgálatát, amely szerint a Politikatörténeti Intézetnek el kell költöznie az épületből.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018