INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

közigazgatás

2020.03.15. 19:11

Ésszerűtlen változtatásokat vezettek be Magyarországon a MASZSZ szerint

A közigazgatási hatósági ügyek végzései elleni fellebbezési lehetőség bírósági útra terelését kifogásolja a Magyar Szakszervezeti Szövetség. A szervezet elnöke az InfoRádiónak azt mondta: a hosszabb és drágább törvényszéki utat sokan inkább elkerülik, de még így is várható, hogy tovább nő a bíróságok leterheltsége. A MASZSZ a változtatás miatt megerősíti jogsegély-szolgálatát.
2020.03.10. 14:10

Megújult a magyarorszag.hu

Megújult a közigazgatási ügyintézési portál, a magyarorszag.hu (mo.hu), ennek nyomán egyszerűbbé és kényelmesebbé vált az elektronikus ügyintézés, a szolgáltatások pedig már mobileszközről is könnyen elérhetők.
2019.11.21. 08:01

Ködös, hogy mi várható december 1-je után a közigazgatásban

Átszervezés és létszámstop van jelenleg a közigazgatásban. A december elsejéig tartó időszakban felmérik, hogy melyik dolgozó menne nyugdíja, ki tud elképzelni másfajta karriert. Az érdekképviselet szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány nem egyeztet a terveiről a szakmával.
2019.11.08. 11:28

Megújul az ingatlan-nyilvántartás rendszere is

Ráadásul digitális alapú lesz. A cél az, hogy akár órák alatt be lehessen jegyezni a tulajdonjogot. További egyszerűsítések is jönnek a közigazgatási ügyintézésben.
2019.03.04. 17:59

Kivonultak, plakátokat és aszfaltot fújtak le az ellenzéki képviselők

Az LMP a klímaváltozás veszélyeiről, a Jobbik a munka törvénykönyvéről, a Fidesz pedig az európai parlamenti (EP-) választásról beszélt hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. Az ülésről később kivonult az ellenzék, és többen a nyugdíjfolyósító előtt tüntettek a kormányzati igazgatásról szóló törvény miatt.
2018.11.14. 19:30

Környezetvédelmi matematikaóra: hány embert küldenek el és honnan?

Az Agrárminisztérium szerint csak 2,7 százalékos, a miniszterhez nyílt levélben forduló környezetvédők szerint 44 százalékos a leépítés a környezetügyben. Részben matematikai vita folyik, részben azt féltik, hogy elvész a környezetvédelmi koordináció a kormányzati munkában.
2018.10.09. 18:06

Közeleg a közszolgálati leépítés

Hamarosan kiderül, hogy hány embert bocsát el az állam a közszolgálatból. A versenyszféra munkaadói szerint százezer bürokratától kellene megszabadulni ahhoz, hogy legyen elég munkáskéz a piacon, az érdekképviseletek viszont ennél jóval kisebb mértékű elbocsátást is indokolatlannak tartanak.
2018.09.26. 14:11

Több száz felesleges ügyintézést szüntet meg a kormány

A kormányablakoknál intézhető 2500 féle ügyből eddig hétszáz olyan ügytípust találtunk, amelyek feleslegesnek tűnnek - jelentette ki a közszolgálatért felelős államtitkár a felújított járási hivatal átadásán Oroszlányban
2018.07.23. 18:25

Új utakon a közigazgatási dolgozók

Nem oldaná meg a munkaerőhiány kérdését, ha a közigazgatásban dolgozók egy részét a versenyszférába terelnék – közölte a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének társelnöke. Korábban a pénzügyminiszter is arról beszélt, hogy a közalkalmazottakat a cégek foglalkoztathatnák tovább. Csaposs Noémi szerint a közszférában dolgozók csak kis részét tudnák azonnal felvenni a vállalatok.
2018.06.27. 16:46

A szakszervezet szerint átalakítási szándék van a közigazgatási létszámstop mögött

Határozatlan időre azonnali létszámstopot rendelt el a kormány a közigazgatás több szintjén. A miniszterelnök aláírásával megjelent kormányhatározat szerint június 20. után nem lehet új munkaviszonyt létesíteni egyetlen kormányhivatali jogállású szervnél, központi hivatalnál sem – írja a Népszava. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke az InfoRádióban elmondta: nem érti a döntés okát, mert a közigazgatásban már most 10 százalékos a létszámhiány.
2018.02.20. 19:35

Gyorsítás a kormányablakoknál

Mintegy 6000 kollégát képeztek át ügyintézőnek a Kormányablakokhoz – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az InfoRádiónak. Kovács Zoltán ezáltal még gyorsabb ügyintézésre számít.
2018.01.12. 07:41

Fontos bejelentést tett Lázár János

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök este Hódmezővásárhely-Szikáncson beszélt a kormány egy régebbi tervének ismételt napirendre kerüléséről egy lakossági fórumon.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018