eur:
390.12
usd:
365.14
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Szavazógép az Országház felújított alsóházi üléstermében 2014. június 2-án.
Nyitókép: MTI/Beliczay László

Pénzt vettek el a parlamentben Novák Elődtől

Egyes közigazgatási tárgyú törvényeket módosított kedden az Országgyűlés, amely 5,2 millió forinttal csökkentette Novák Előd képviselői tiszteletdíját.

Az Országgyűlés 117 igen, 35 nem szavazattal és tíz tartózkodás mellett elfogadta az egyes közigazgatási tárgyú törvények módosítását, amelyet a kormány kezdeményezésére kivételes eljárásban tárgyaltak.

A törvény szerint

az új ingatlan-nyilvántartási rendszert, illetve az új szabályozást 2024. február 1-je helyett 2024. október 1-jén vezetik be, a kötelező elektronikus ügyintézés pedig 2024. december 4-étől valósul meg.

Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára expozéjában a törvényjavaslatról elmondta: az elmúlt időszakban számtalan szakmai testület, szervezet, kamara kereste meg a szakmai irányításért felelős minisztériumot azzal a javaslattal, hogy a hatékony és gördülékeny átmenet érdekében az új rendszer fokozatosan álljon a közigazgatás szolgálatába.

A módosítás alapján a közjegyző szolgálata a politikai felsővezetői kinevezés időtartama alatt szünetel.

Egyértelművé tették, hogy a kormánytisztviselő akkor lehet vezető tisztségviselő vagy felügyelőbizottsági tag, ha őt az állam vagy az állam többségi tulajdonában álló gazdasági társaság delegálja megállapodás vagy részesedés alapján.

Több mint 5,2 millió forinttal csökkentette az Országgyűlés Novák Előd (Mi Hazánk) tiszteletdíját. A parlament a döntést 148 igen, 10 nem szavazattal és 2 tartózkodás mellett hozta meg.

Kövér László házelnök a büntetést azzal indokolta, hogy Novák Előd az Országgyűlés egyik májusi ülésén interpellációja közben a roma nemzetiség és a bűnözés egyértelmű kapcsolatára utaló kifejezést használt, valamint felszólalása további részében is az érintett etnikai közösséget sértő állítást fogalmazott meg. Az ülést vezető elnök akkor figyelmeztette a képviselőt, hogy a jövőben tartózkodjon a kifejezés használatától.

Novák Előd korábban, 2022-ben több felszólalásában is használta a kifejezést, vagy arra utaló, más sértő szóösszetételt, amely miatt

a korábbiakban is számos alkalommal kapott figyelmeztetést.

A büntetés mértékének megállapításakor azt is figyelembe vette az Országgyűlés elnöke, hogy Novák Előd a korábbi szóbeli és írásbeli figyelmeztetések ellenére használta a kirívóan sértő kifejezést.

A döntés szerint Novák Előd országgyűlési képviselői tiszteletdíja annak kéthavi összegével megegyező mértékben, 5 260 814 forinttal csökken.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×