INFORÁDIÓ 
2020. április 9. csütörtök
Erhard

jogszabály

2020.01.19. 08:39

Egy lépéssel közelebb a mobiltöltők egységesítése

Az Európai Bizottság is megvizsgálja, milyen jogi eszközzel lehetne elősegíteni, hogy a mobiltöltők egységesítésével mérséklődjön az elektronikai hulladék mennyisége - mondta az InfoRádiónak Tóth Edina fideszes európai parlamenti képviselő.
2019.08.26. 08:28

Betarthatatlan az iskolai orvosi igazolások rendszere a gyermekorvosok szerint

Már több mint 10 ezren írták már alá azt az online petíciót, amely szorgalmazza, hogy módosítsák a gyermekek orvosi igazolásáról szóló jogszabályt. A cél az lenne, hogy minden iskolában több napot igazolhassanak a szülők, és ne az orvosoktól kelljen papírt kérni akkor is, ha például már meggyógyult a gyermek.
2019.04.17. 10:09

Körvonalazódik a koalíciós egyezség a himnusztörvényről

A szlovák kormánypártok megállapodtak, milyen módon oldják meg a himnusztörvényként elhíresült jogszabály körül kialakult problémát. „A Hídnak úgy kell módosítania az állami jelképekről szóló törvényt, hogy senki ne vonja kétségbe annak szövegét” – jelentette ki Andrej Danko,  a Híddal közösen kormányzó Szlovák Nemzeti Párt elnöke.
2018.09.05. 19:13

Szervezeti reform zajlik a bírói végrehajtásban

Gyorsabbá, átláthatóbbá és egyszerűbbé válhatnak a végrehajtási eljárások; az új törvénymódosításról már ősszel tárgyalhat az Országgyűlés. Emellett megújítják a végrehajtói állományt is.
2018.08.14. 18:30

Domokos László: a jogszabályok be nem tartása anarchiához vezet

Az egészségügyi intézmények nem tartják be a jogszabályokat, ezt pedig anarchiának lehet nevezni - közölte az Állami Számvevőszék elnöke az InfoRádió Aréna című műsorban. Hozzátette, több parlamenti pártnál is előfordult, hogy nem tartották be a jogszabályokat.
2018.05.23. 16:16

A magyar jogszabályok nem állnak készen a GDPR alkalmazására

A magyar jogszabályok még mindig nem állnak készen az új, egységes európai uniós adatvédelmi rendelet alkalmazására - közölte a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, aki arról is beszélt, hogy a szabályozás nincs hatással a magyar közoktatási intézmények életére.
2017.11.23. 18:50

Teljesen átalakul jövőre az adózás rendje

Idén az állampolgárok és az adótanácsadók is a korábbinál jóval több időt kaptak arra, hogy felkészüljenek a 2018 január elsejétől esedékes adóváltozásokra – mondta az InfoRádiónak Kovács Béla, a WTS Klient szenior menedzsere.
2017.10.26. 11:47

Nagy változás jön, szinte minden bírósági ügyet érint

Nemcsak a polgári és közigazgatási perrendtartásról szóló törvény lép életbe, hanem új büntetőeljárási szabályozás is. A bírák felkészítése már az év eleje óta tart. Szinte minden bírósági ügyet érintenek a jövőre életbe lépő változások.
2017.08.25. 16:21

Több fontos jogszabályt is átírnak biztonsági szempontok miatt

A magyar emberek biztonsága érdekében változtatni kell a jogszabályi környezeten, ezért a kormány pénteki ülésén az ezzel kapcsolatos munka felgyorsítására kérte fel Pintér Sándor belügyminisztert - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő a kormányülés szünetében Budapesten újságírókkal.
2017.07.24. 13:42

Vétót kapott az igazságügyi reform

Andrzej Duda lengyel elnök hétfőn bejelentette, hogy vétót emel a lengyel igazságügyi átalakítással kapcsolatos három törvény közül kettő, az országos igazságszolgáltatási tanácsot (KRS) és a legfelsőbb bíróságot érintő jogszabály ellen, melyet élesen bírált az Európai Bizottság és az Európa Tanács főtitkára is.
2017.07.20. 06:00

Mikor tüntetik el a politikai plakátokat?

A héten minden politikai óriásplakátnak el kellene tűnnie az utcákról, miután a kormányzati, a jobbikos és az LMP-s kampány is befejeződött.
2017.07.15. 11:08

Drámaian nőhet a kedvelt ital ára

Az italautomatákat működtető magyar cégek drasztikus áremelésre kényszerülnek, vagy abbahagyják a szakmát, és visszahívják gépeiket egy új jogszabály miatt - számolt be a Magyar Nemzet.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018