INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 18. vasárnap
Ilona

iskolakezdés

2019.08.04. 10:47

A tanár bármit kérhet a szülőtől

Tanszerből a középkategóriásat, ünneplőből a legolcsóbbat ajánlja az Európai Szülők Egyesületének elnöke. Salamon Eszter szerint, ha a szülők nem biztosak benne, hogy mi kell a gyereknek, inkább várják meg az iskolakezdést. A Katolikus Karitász iskolakezdést segítő segélyakciót indít.
2018.09.05. 14:45

Kell még pár dolog az iskolakezdéshez? Jól járhat, aki eddig várt (x)

Hétfőn kezdődött a tanév a magyar iskolákban, és könnyen előfordulhat, hogy ilyenkor derül ki, szükség van néhány plusz dologra. Szerencsére még ezekben a napokban is iskolakezdési akciók sora várja a vásárlókat, hétvégétől pedig gyakorlatilag szezon végi kiárusításról beszélhetünk. Legyen szó írószerekről, táskákról vagy gyermekbútorokról, érdemes lehet ebben az időszakban még egyszer körülnézni. A KIKA üzleteiben például a hétvégén 13%-os kedvezmény jár minden egyes termékre.
2018.09.02. 17:41

Itt az iskolakezdés - a gyermekpszichológus tanácsai

Az óvoda utáni iskolakezdés nagy élmény a gyerekeknek, ugyanakkor számos kihívást is magában rejt - vélekedik Vida Ágnes gyermekpszichológus. A kezdeti várakozással teli időszakot követően gyakran fordul elő, hogy a kisiskolások fáradtságra, rosszullétre panaszkodnak, ebben segíthet, ha a gyerekek minél több időt töltenek mozgással a szabad levegőn.
2018.09.02. 07:03

Mit hoz az iskolakezdés a közlekedésben?

Szeptember 3-ával újra életbe lép a tanítási időszakban érvényes menetrend, egyes járatok sűrűbben közlekednek, és több felújítás is befejeződik - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt MTI-vel.
2018.09.01. 12:51

Mire kell figyelni az iskolatáska bepakolásakor?

Az iskolatáska a gyermek súlyának legfeljebb 10 százalékát érheti el, ami 7 éveseknél hozzávetőleg 2,5 kilogramm - figyelmeztetett Moravcsik Bence ortopéd szakorvos az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.
2018.09.01. 08:02

Szakértő: az iskolakezdés feszültséget okozhat a gyerekben és szülőben is

Szemléletváltásra lenne szükségük a felnőtteknek azért, hogy a gyermekekben azt értékeljék, ami jó, és ne mindig a hibákra hívják fel a figyelmet - jelentette ki K.Németh Margit klinikai szakpszichológus az InfoRádióban. A szakember az Aréna című műsorban azt is hangsúlyozta, hogy szerinte nem kellene az óvodából kis iskolát csinálni.
2018.08.28. 12:55

Sok családnak anyagi csőd az iskolakezdés

A tanévkezdés átlagosan 32 500 forinttal terheli meg egy magyar család kasszáját, ha a hátizsáktól a sportfelszerelésig mindent megvásárolnak a szülők.
2018.08.25. 08:47

Így teheti tönkre a gyerek iskolakezdését

Az iskolakezdésre érdemes ráhangolódnia a családnak, például hamarabb átállni a reggeli korán kelésre - ugyanakkor nem szabad túlstresszelni a családot, és ezáltal a gyereket - hívta fel a figyelmet az InfoRádió Családi Hét című magazinműsorában Léder László pszichológus.
2018.08.22. 10:32

Ezekre költik a legtöbbet a magyar szülők az iskolakezdés előtt (x)

Évről évre egyre többe kerül a szülőknek az őszi iskolakezdés: ma már gyermekenként átlagosan közel 20 ezer forintot költenek, de év közben is vannak plusz kiadások. Az olyan alapkellékek mellett, mint a füzetek, írószerek vagy az iskolatáska, ilyenkor szükség lehet például új bútorokra, illetve a különféle informatikai eszközök is egyre több iskolásnál számítanak alapvetőnek. De hogyan gazdálkodják ezt ki a magyar családok, és mit lehet elrontani a vásárlásnál? A KIKA lakberendezési lánc szakértő segítségével gyűjtötte össze, hogy milyenek az ideális körülmények az otthoni tanuláshoz.
2018.08.14. 05:42

Így lehet biztonságos és kevésbé drága az iskolakezdés

Vásároljanak tanszereket körültekintően és ügyeljenek a diákigazolványukra ragasztott matrica lejárati dátumára – egyebek között ezt tanácsolja a Budapesti Békéltető Testület az iskolakezdő diákok szüleinek, illetve a felsőoktatást megkezdő hallgatóknak.
2017.09.04. 17:47

A felnőttek okozzák a gyerekek iskolakezdési stresszét

A szülőknek fokozatosan kell felkészíteniük gyermeküket az iskolakezdésre, különben az indokoltnál is nagyobb stresszhelyzet elé állítják - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában K. Németh Margit klinikai szakpszichológus.
2017.08.31. 06:03

Elég érett a gyerek az iskolára?

Fizikális érettség, kognitív tudás és szociális készségek - ezt a három területet vizsgálják, amikor egy gyermek iskolaérettségét mérik fel. Gál Edit óvodapedagógus azt mondja: tapasztalataik szerint az utóbbi években a legtöbb gyermek a szociális érettség terén mutat elmaradást, ezen pedig a kortárs csoportokban való részvétel segíthet. A szakember hangsúlyozta: legjobban az óvodapedagógusok tudják felmérni, hogy egy gyermek megérett-e az iskolakezdésre.
2017.08.30. 11:40

Így kell felkészülni az iskolakezdésre

Leginkább "fejben", vagyis a feladatokra koncentrálva kell megkezdeni a gyermeknek a felkészülést az iskola megkezdődésére - mondta az InfoRádiónak nyilatkozó gyermekpszichológus. Gyarmathy Éva arra is felhívta a figyelmet, hogy bizonyos helyzetekben nagyon komolyan kell venni azt, ha a gyereknek nincs kedve iskolába menni.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018