INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 18. szerda
Diána

innováció

2019.07.29. 18:30

Elemző: aprólékos munka kell a gazdaság továbblépéséhez

Madár István, a Portfolio vezető elemzője szerint indokolt az új irányok keresése a gazdaságban Magyarországon, mert már elfogytak a korábban alkalmazott, egyszerűbb továbblépési lehetőségek a növekedés fenntartására.
2019.06.02. 08:26

Holchacker Péter: ennyit forgat vissza bevételeiből a gyógyszeripar

Magyarországon a gyógyszeripar nagyjából 900 milliárd forintos iparág, amiből az innovációba visszaforgatott összeg több mint 100 milliárd - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója.
2019.05.31. 19:20

Szuperfegyvert fejleszt a Magyar Honvédség

A honvédség modernizációs intézete egy speciális mesterlövészfegyver kifejlesztésén dolgoznak, amely kapcsolódhat a digitális katona programhoz.
2019.05.30. 18:24

Fókuszban az 5G és az innováció - Hetilapszemle

A G5 hálózat egészségügyi kockázatait elemzi a HVG cikke, míg a Figyelő a Magyar Honvédség kötelékében zajló innovációs munkáról, fejlesztésekről közöl interjút Porkoláb Imrével, a Honvédelmi Minisztérium nemzeti fegyverzeti igazgatójának kutatás-fejlesztésért és innovációért felelős helyettesével.
2019.03.29. 19:26

Budapest is okosvárossá válhat

A 21. századi városok számára fontos, hogy modern, okos eszközökkel, fejlesztésekkel tegyék könnyebbé az ott lakók életét – mondta a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kutatás-fejlesztési elnökhelyettese. Sebők Katalin kiemelte, hogy a közlekedésben és a hulladékszállításban is komoly segítséget jelenthetnek az okos megoldások.
2018.09.12. 09:04

Kemény üzenet: pénzgyárak kellenek Európába

Az elmúlt 10 év alapján jól látszik, hogy milyen szociális-társadalmi mellékhatásokkal jár a digitalizáció terjedése. Európa rosszul áll ebben, és ez komoly gazdasági kérdéseket is felvet. Pénzgyárakra lenne például szükség - mondta az Európai Innovációs és Technológiai Intézet digitális ágának (EIT Digital) vezérigazgatója a szervezet éves brüsszeli konferenciáján.
2018.08.22. 08:50

Energetikai tanácsot és innovációs alprogramokat hoznak létre

Energetikai innovációs tanácsot hoz létre a kormány az áramtárolás, a napenergia és az energetikai ügyintézések digitalizációjának ösztönzéséért - közölte egy sajtóeseményen az energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár.
2018.07.20. 06:00

A fenntarthatóságot és az innovációt támogatná az unió

Az Európai Unió hétéves, 94 milliárd eurós programot indítana az innovációs és kutatási pályázatok támogatására. Ez lenne a Horizont Európa program, amelyről a tagországok szakminiszterei kedden, Bécsben értekeztek először.
2018.07.02. 15:32

Palkovics László: az innováció lehet az uniós forráselosztás nyertese

Harmadik alkalommal rendezték meg a Tudományos és Technológiai konferenciát a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az InfoRádiónak elmondta: az eseményen kijelölték a kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos, nemzetközi tudománydiplomáciai irányvonalakat.
2018.06.15. 16:30

Matolcsy György: kopogtat a válság a világban

Az innovációk, köztük a pénzügyi innovációk kiteljesedésének korát éljük, miközben válság kopogtat a világban – napjainkban azonban az országnak jobbak az alapjai, mint tíz éve - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a jegybank konferenciáján.
2018.06.12. 14:23

Már az ipari robotok is hoznak önálló, embersegítő döntéseket

Ma nyílik meg a látogatók számára is a 48. CeBIT digitális, innovációs és üzleti kiállítás Hannoverben, ahol Magyarország második alkalommal jelenik meg önálló standdal. Számos érdekességet már hétfőn bemutattak a sajtónak, köztük közlekedési, orvostechnikai és robottechnikai újdonságokat is.
2018.06.01. 08:55

Ezekre a kutatásokra jutnak most milliárdok

Új internetbiztonsági megoldásokat, méreganyagok közömbösítését, földrengésbiztos épülettervezési módszereket célzó, valamint a mesterséges intelligenciát, a fehérjetudományt és a lézertechnológiát érintő kutatások indulnak 10 új projekttel, amelyek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) pályázatán összesen 5 milliárd forint támogatást nyertek - közölte a hivatal.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018