INFORÁDIÓ 
2020. július 6. hétfő
Csaba

ellátás

2020.06.30. 13:09

Nagyot fordult a világ a magyar egészségügyben a járvány idején

Június végére az egészségügyi intézmények kezdenek visszatérni a régi kerékvágásba, az összes ellátási esetszám elérte a tavalyi 80 százalékát. A Nemzeti Egészségügyi Alapkezelő (NEAK) adatai szerint a leállás két és fél hónapja alatt nem sok akut eset maradhatott el.
2020.05.13. 18:12

Átszabnák az orvosi ügyeleti rendszert az önkormányzatok

Az orvosi ügyeleti rendszer átalakítását sürgetik az önkormányzatok, mivel egyre kevesebben tudják kifizetni a fenntartási költségeket. Egy felmérés szerint majdnem felük szabadulna a költségektől. Sokan az ügyeletek államosítását sem tartják ördögtől valónak.
2020.04.01. 21:01

Készülnek a lelkisegélyre a szakemberek is

Túlnyomórészt telefonos és videós rendelésre áll át a pszichiátriai ellátás, de krízishelyzetekben van lehetőség a kórházi ellátásra is a Péterfy Sándor utcai kórház pszichiátriai és krízisintervenciós osztályán. A járvány miatt szorongóknak a lelkisegély-szolgálatok mellett a mozgást is javasolják stresszoldásként.
2020.03.18. 12:31

Kijárási tilalom van minden szociális intézményben

Az idősek otthonain túl minden szakosított intézményben - így a gyermekvédelmi szakellátásban, a javítóintézetekben, továbbá a családok és gyermekek átmeneti otthonaiban - látogatási és kijárási tilalmat rendelt el tegnap az országos tisztifőorvos. Újabb emberek már nem is kerülhetnek be az intézményekbe.
2020.03.15. 18:22

Rengeteg embert érint ez a szörnyű betegség Magyarországon

Elkészült a Demencia-akcióterv első változata. Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár az InfoRádiónak azt mondta, hogy a társadalmat és az ellátórendszereket is képessé kell tenni az egyre növekvő számú demens beteg ellátására.
2020.03.02. 15:28

Járványhatás lassítja a magyar ipart

Már magyar cégek is termeléscsökkenésre kényszerültek a koronavírus-járvány miatt, a turizmus megtorpanása is komoly kiesést okozhat. Az idei GDP növekedést már biztosan visszafogja, hosszabb távon pedig az ellátási láncok megszakadása, vagy átalakulása lesz érdemi hatással az iparra.
2020.01.21. 17:10

Riasztó diagnózis a magyar orvosi szakmákról

A megoldandó problémák számbavételén túl konkrét intézkedési javaslatokat is megfogalmaz a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya a hazai orvosi szakmák állapotát értékelő kiadványában. Kosztolányi György, a kötet egyik szerkesztője, az akadémia orvosi osztályának elnöke az InfoRádiónak azt mondta: az egészségügyi ellátásban tapasztalható szakemberhiány akadályozza a gyógyító munkát. Kiemelte: struktúraátalakításra van szükség az ágazatban.
2020.01.02. 06:46

24-25 ezer ápoló hiányzik

Továbbra is nagyon leterheltek a fekvőbeteg-ellátásban dolgozó ápolók - írta a Világgazdaság.
2019.12.22. 21:00

Az egészségügy is készül az ünnepekre - ide fordulhatnak a betegek

A megszokott orvosi ügyeletek karácsonykor is működnek, az ügyeletes kórházi ellátásokról pedig például a mentok.hu oldalon lehet tájékozódni, ha valaki súlyosabban megbetegszik - mondta el az Inforádiónak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.
2019.09.16. 08:23

Így lehetne tanulni az osztrák egészségügytől

Alapvető különbségek vannak az ausztriai és a magyarországi járóbeteg-szakellátás között, az osztrákok javára – mondta el az InfoRádiónak Vargha András radiológus szakorvos, aki hét éve dolgozik Ausztriában. A Medicina 2000 Konferencián is előadó szakember felhívta a figyelmet arra, hogy nyugati szomszédunknál kevésbé leterheltek az egészségügyi dolgozók, és kitért az állami- és magánszektor együttműködésére is..
2019.09.12. 10:50

Hét pont az egészségügy javítására

Szemléletváltásra van szükség a járóbeteg-szakellátásban - ezt az elvárást fogalmazta meg hétpontos, idei állásfoglalásában a Medicina 2000 Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség. A szervezet éves, több napos konferenciája Balatonfüreden zajlik.
2019.07.02. 13:22

Kásler: senki sem maradt ellátatlanul

Csökkent a külföldön munkát vállaló orvosok száma, a 2010-ig tapasztalható kedvezőtlen trend mára megfordult - mondta az emberi erőforrások minisztere.
2019.01.18. 11:38

Kiderült, mennyi földgáz áll rendelkezésre

A hazai tárolókban elhelyezett földgázkészlet 2,7 milliárd köbméter volt január 15-én, az ország téli földgázellátását a tárolói készletek, a folyamatos földgázimport és a hazai kitermelés együttesen biztosítják - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018