INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

dízelautó

2019.09.17. 06:00

Kétszer népszerűbb itthon az e-autó, mint Németországban

Az autóvásárláson gondolkodó magyarok 29 százaléka elektromos gépkocsit venne - derült ki egy 10 országban elvégzett kutatásból. Ezzel a tervükkel a magyarok az élmezőnyben végeztek Patócs Renáta, a felmérést készítő E.On hazai leányvállalatának szóvivője szerint.
2019.05.24. 12:27

Fontos döntést hozhatnak a magyar dízelautókról

Az Euro 5-ös dízelüzemű gépjárművek forgalmát is korlátoznák szmogriadó esetén Budapesten - derült ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott, a szmogrendelet módosításáról szóló javaslatból.
2019.02.04. 15:09

Kitört a dízelpara Magyarországon

Az utóbbi években a dízel autók aránya Európa-szerte csökkent, és a hazai trendek is hasonlóan alakulnak. A Használtautó.hu adatai szerint 2012-ben még az érdeklődők mintegy kétharmada gázolajos autóra szűrt, tavaly viszont már csupán harmaduk volt rájuk kíváncsi.
2018.10.26. 06:00

Újabb német városban korlátozzák a dízelautókat

Rajna-Pfalz német tartomány közigazgatási bírósága úgy döntött, hogy jövő év szeptemberétől ki kell tiltani Mainzból az euro 5-ös vagy ennél régebbi dízel-motorral hajtott gépjárműveket, ha addig nem sikerül a város levegőjének nitrogén-dioxid tartalmát köbméterenként 40 mikrogramm alá szorítani. Ezt a szintet ugyan már 2010-ben célul tűzték ki, de eddig – főleg a dízelbotrány kihatásaként – még nem sikerült megvalósítani. Mainz immár a hatodik német város, ahol hamarosan betiltják a régebbi gyártmányú dízelautók forgalmát.
2018.10.03. 20:28

Nem ijednek meg a feladattól a német autószervízek

Kivitelezhetőnek tartja az idősebb dízelautók utólagos tömeges átalakítását a károsanyag-kibocsátás csökkenése és ezzel a belvárosi behajtási tilalom bevezetésének elkerülése érdekében a német autószervizek szakmai szervezete.
2018.05.28. 08:21

Júniustól keményen büntetik a dízelautók tulajdonosait Németországban

Hamburg belvárosának több forgalmas utcájából június elsejével kitiltják a régebbi gyártmányú dízel autókat. A levegő tisztaságának visszanyeréséért folyó erőfeszítések keretében az észak-német kikötőváros zárja ki forgalmából azokat a dízel-meghajtású gépkocsikat, amelyeknek kipufogógáza sok nitrogén-oxidot tartalmaz. Újabban Baden-Württenberg tartományban is hasonló intézkedést fontolgatnak.
2018.02.28. 13:55

Dízelautó-temető lehet Magyarország

Valós veszély, hogy szabályozás hiányában Magyarország a német városokból kitiltott dízel üzemű gépkocsik temetőjévé válik - közölte a Portfolio elemzője, Szandányi Levente. A lipcsei szövetségi bíróság ugyanis úgy döntött úgy, hogy ki lehet tiltani az Euro 6-osnál régebbi dízeles autókat a szennyezett levegőjű német városokból. Az elemző szerint nem jelent valós alternatívát a kocsik dízelüzemének átalakítása sem.
2017.09.19. 06:03

Újabb lesújtó, dízelautós hír

Két éve robbant ki a dizelbotrány, ennek apropóján az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség összefoglaló tanulmányt készített, amelyben összevetették a dízel- és a benzines autók ökológiai lábnyomát.
2017.08.13. 17:10

Újabb intézkedés sújthatja a dízeleseket

A dízelüzemanyag benzinhez képest élvezett adóelőnyének eltörlését javasolja a német szövetségi környezetvédelmi hivatal, az Umweltbundesamt igazgatója.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018