INFORÁDIÓ 
2021. január 18. hétfő
Piroska

boltzár

2020.06.21. 13:33

Vitás kérdés Szlovákiában a vasárnapi boltzár

Az államfő nem tartja megfelelőnek és indokoltnak, hogy fertőtlenítés miatt ne nyithassanak ki a boltok vasárnap Szlovákiában. Zuzana Čaputová szerint a fertőtlenítést bármikor elvégezhetik a működtetők. Vannak azonban, akik ezt másképp látják.
2020.05.16. 20:57

Mintha kicsit belebonyolódna Szlovákia a vasárnapi boltzár vitájába

Március közepén a vírusellenes intézkedések keretében lépett életbe Szlovákiában a vasárnapi boltzár, és a parlamenti nyilatkozatok alapján úgy tűnik, a járvány után is megmarad. A miniszterelnök támogatná az ideiglenes rendelkezés meghosszabbítását, a gazdasági miniszter azonban hallani sem akar a rövidebb vásárlási időről. Az bolti eladók 93 százaléka örülne, ha nem kellene vasárnap dolgoznia.
2019.06.17. 19:10

Újra hozzányúlnának a vasárnapi nyitvatartáshoz - itt vannak a részletek

A mostaninál hamarabb bezárhatnak a boltok vasárnap, ha erről megállapodnak a szakmai szervezet - erősítette meg az erről szóló lapértesülést az InfoRádiónak a Kereskedelmi Dolgozók Függelten Szakszervezetének elnöke. Az elképzelések szerint a mostaninál két, de akár négy vagy hat órával hamarabb bezárhatnak a boltok vasárnaponként, ha a lakosság körében kedvező fogadtatásra talál a racionalizáló lépés.
2018.10.30. 11:11

Vasárnapi boltzár: reagált a kormány

A vasárnapi munkavégzés tilalma lezárt ügy, a kormány nem kívánja újra megnyitni ezt a kérdést - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.
2018.10.30. 09:25

Ismét napirenden a vasárnapi boltzár

Mégis napirendre kerül a kiskereskedelmet és a foglalkoztatáspolitikát felügyelő minisztériumoknál a több mint két évvel ezelőtt eltörölt vasárnapi nyitvatartás szabályozásának kérdésköre – tudta meg a Magyar Idők.
2018.09.03. 09:18

Biztonságosabb lakáshitelekre lenne szükség? – lapszemle

A miniszterelnökhöz fordul a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete – értesült a Magyar Idők. A Népszava szerint a szakértők a régebbi, kevésbé biztonságos lakáshitelek átalakítására buzdítanak. Szárnyalt a turisztika a nyári szezonban – közölte a Világgazdaság.
2018.01.30. 19:42

Sajátos vasárnapi boltzáras törvényt fogadtak el Lengyelországban

Andrzej Duda lengyel elnök aláírta kedden az üzletek vasárnapi nyitva tartását korlátozó törvényt, melynek értelmében a boltzár március elsejétől minden hónap második és harmadik vasárnapján, 2020-tól pedig bizonyos kivételekkel minden vasárnap kötelező lesz.
2017.07.11. 06:40

Ismét visszahoznák a vasárnapi boltzárat

A reprezentatív ágazati szakszervezet is csatlakozik annak a levélnek az aláíróihoz, amelyben Lázár János kancelláriaminisztertől azt kérik az áruházi munkavállalók: a kormány piacszabályozó intézkedéssel segítsen a kiskereskedelem foglalkoztatási válságának megoldásában. A dolgozók szerint a vasárnapi boltzár visszaállítása is könnyítene a helyzetükön.
2017.04.11. 21:12

Maradhatnak az áruházi reklámújságok

Maradhatnak az élelmiszerláncok szórólapjai. Legalábbis a Fidesz frakcióvezetője nem támogatja, hogy ezek szabályozása a kereskedelmi törvényben legyen.
2017.04.11. 06:00

Így csempészné vissza a kormány a vasárnapi boltzárat

A multikat büntetni szándékozó intézkedések a hazai kis- és középvállalkozásokat tehetik tönkre, mert a nagyvállalkozások tőkeerősek és kibírják a mostani szankciókat - hangsúlyozta az InfoRádióban Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.
2017.03.09. 11:00

Váratlan fordulat: visszatérhet a vasárnapi boltzár

Egy szakszervezetekből, civil és egyházi szervezetekből álló csoport európai szintű vasárnapi boltbezárást kezdeményez azzal érvelve, hogy egy többet dolgoznak az emberek hét végén - írja a Napi.hu.
2017.02.08. 16:00

NVI-botrány: tizenegy kopasz ellen emelnek vádat

Bíróság elé kerülhet a Nemzeti Választási Irodán felvonuló, kigyúrt férfiakból álló csapat szinte összes tagja. Az MSZP népszavazási indítványának beadását akadályozó társaság ellen vádindítványt nyújtottak be a Fővárosi Törvényszékre - értesült a 24.hu.
2016.12.13. 13:20

A vasárnapi boltzár megdöbbentő következménye

Alaposan átrendezte a kártyahasználók fogyasztói szokásait a vasárnapi boltzár: fél évvel a vasárnapi bolttilalom feloldása után is jóval kevesebben fizetnek kártyával a hét utolsó napján, mint a bezárás előtt.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018