INFORÁDIÓ 
2021. január 20. szerda
Fábián, Sebestyén

adminisztráció

2019.11.27. 10:20

Ügyintézési egyszerűsítés jön, sokakat érint

Jelentősen egyszerűsödik, csaknem automatikussá válik 2021 februárjától a gyermekszületéssel, a házassági névváltoztatással, az elhalálozással, valamint a jogosítványszerzéssel kapcsolatos ügyintézés - jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára.
2019.08.10. 19:43

Végre egy jó hír a hazai horgászatról

A Magyar Országos Horgász Szövetség idén június második felében rögzítette az 500 ezredik érvényes horgászregisztrációt. Az egyre népszerűbb szabadidő-eltöltést segíti a könnyített adminisztráció és az ingyenes vizsga is.
2018.07.27. 12:13

Nehéz teher a könyvelőkön

Az adótanácsadó és könyvviteli szolgáltatóknak leginkább az ellenőrzésekhez kapcsolódó új adminisztrációs kötelezettségekkel összefüggő terhelés jelenti a legnagyobb nehézséget - közölte a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete a 2018 tavaszán végzett felmérésük megállapítását pénteken.
2017.09.18. 14:26

Váratlan és hatalmas terhet kapnak a cégek

A nemzetgazdasági tárca legfrissebb tervezete értelmében a jelenlegi nyilvántartási formát egy jóval komplexebb és bonyolultabb verzió váltaná fel a kapcsolt vállalkozások esetében, amely a kis-és középvállalkozásokat is érinti, jelentős adminisztrációs terhet rakva ezzel rájuk - hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló, a Crowe FST.
2017.03.07. 18:22

Webáruháza van? Adminisztrációs könnyítés jön

Adminisztrációs könnyítést tervez az Európai Bizottság azzal, hogy módosítja az áfa irányelvet a termékkereskedelem esetében is. A változtatás elsősorban a webáruházaknak kedvez.
2017.02.06. 07:03

Örülhetnek a kisüzemi bortermelők

Április elsejével, az új jövedéki törvény hatályba lépésével csökkennek a kisüzemi termelők adminisztrációs terhei, nem kell az adóhivatalnak jelentést készíteniük - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Magyar Hírlapnak.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018