INFORÁDIÓ 
2019. december 8. vasárnap
Mária

új-zéland

2019.03.23. 15:00

A mesterséges intelligencia lehet a megoldás a terrorizmust támogató tartalmakkal szemben

Nehéz megállapítani a közösségi oldalak jogi felelősségét a gyűlöletkeltő és agresszív tartalmak terjesztése miatt – állapította meg Ormós Zoltán internetjogász az új-zélandi terrortámadás után. Az egyik közösségi oldalon élőben közvetített mészárlás videója ugyanis mintegy 4 ezer emberhez juthatott el, de más online felületeken ennél jóval többen is hozzáférhettek.
2019.03.20. 09:19

A cseh és szlovák rendőrség is figyeli az új-zélandi mészárost éltető hozzászólásokat

Az internetes gyűlöletbeszéd kapcsán indított nyomozást a cseh rendőrség, mert a múlt heti új-zélandi, 50 halálos áldozatot követelő terrortámadás után igencsak elharapóztak az indulatok a közösségi oldalakon. Sok bejegyzés szerzője támogatja a gyilkost tettében, ami pedig törvényellenes cselekedet. Szlovákiában ugyancsak vizsgálódik a rendőrség, de konkrétumokat egyelőre nem árulnak el.
2019.03.19. 11:16

Sok kérdést hagy maga után az ausztrál tömeggyilkos rémtette

Miközben Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök azt kérte: honfitársai soha ne ejtsék ki a szájukon a pénteken tömeggyilkosságot elkövető ausztrál férfi nevét, több ország biztonsági szolgálata nyomoz európai és ázsiai kapcsolatai után. Brenton Tarrant többek között Magyarországon is megfordult.
2019.03.18. 13:36

Orbán Viktor: a terrorizmus nem ismer határokat

A miniszterelnök a magyarok nevében mély együttérzését fejezte ki a Christchurchben történtek terrortámadás miatt Jacinda Ardern új-zélandi kormányfőnek küldött részvétnyilvánításában.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018