INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

önkormányzatok

2020.06.14. 07:30

Nagy veszélyre figyelmeztet a Balatoni Szövetség

Önkormányzatok mehetnek csődbe, amennyiben a már bevezetett és a 2021-es esztendő költségvetésének tervezetében szereplő kormányzati elvonások megvalósulnak – mondta az InfoRádiónak a Balatoni Szövetség elnöke.
2020.04.29. 09:07

Nagy összegekről kell lemondaniuk az önkormányzatoknak

Hétfő óta mégsem jár az üdülőhelyi támogatás az önkormányzatoknak, egészen az év végéig. Ez a kisebb forgalmat bonyolítók esetében néhány milliós, a nagyobbaknál több tízmilliós kiesést jelent. Egyelőre nem látják az önkormányzatok azt sem, hogy történik majd az állam által átvállalt idegenforgalmi adó megtérítése.
2020.04.24. 19:36

Ezekre a kijárási korlátozásokra kell számítani a hétvégén

Miután a hétvégi kijárási korlátozások településenként eltérő szabályokkal járnak, körképünkben igyekszünk áttekintést adni, hova lehet, vagy nem lehet menni, hol várható éjszakai kijárási tilalom. Egyre több helyütt kötelező a maszkviselés. Az erdőben kirándulók óvakodjanak a szaporulat miatt agresszívebb vaddisznóktól.
2020.04.20. 18:53

Kételyek között vergődnek a helyi önkormányzatok

Nyílt levélben kér tájékoztatást a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) arról, hogy a járvánnyal összefüggő többletkiadásokat fedezi-e az állam. Javaslatot is megfogalmaznak arra vonatkozóan, hogy az önkormányzatoknak engedélyezzék a működéshez szükséges hitel felvételét egy éven túli, három éves időtartamra saját bevételük 15 százalékos mértékéig.
2020.02.10. 19:28

Üzentek a kormánynak az ellenzéki „tízek”

Nagyobb önállóságot követelnek az önkormányzatoknak az ellenzéki vezetésű megyei jogú városok polgármesterei. Az úgynevezett „tízek” attól tartanak, hogy a településeik a jövőben kevesebb iparűzési adót tudnak beszedni, ezért szeretnék, ha a kormány megkerülésével juthatnának hozzá az uniós forrásokhoz.
2020.02.06. 16:21

Attól tartanak a kerületek, hogy elemelik a pénzük harmadát

Veszélybe kerülhet a főváros és a budapesti kerületek gazdálkodása, ha a kormány elfogadja a Nemzeti Versenyképességi Tanács keddi ülésén felmerült javaslatokat - mondta az InfoRádióban a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének társelnöke.
2019.11.08. 11:01

Nem tetszik a balatoni önkormányzatoknak az új partvonal-terv

Egyeztetést sürgetnek a balatoni önkormányzatok a Balaton-partvonal rendezési tervéről, és szeretnék a terv véleményezésére rendelkezésre álló határidő kitolását is - közölte Balassa Balázs a balatoni önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke az MTI-vel csütörtökön.
2019.01.25. 21:16

Visszakerül az államhoz egy részvénycsomag a Balatoni Hajózási Zrt.-ből

Visszakerül az államhoz az önkormányzati tulajdonban lévő Balatoni Hajózási Zrt.-ből (Bahart) egy 1,424 milliárd forint névértékű részvénycsomag, a tulajdonosi jogokat a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. gyakorolhatja - derül ki a Magyar Közlönyben pénteken megjelent kormányhatározatból.
2018.12.30. 17:42

A Jobbik új eszközzel küzd a túlóratörvény ellen

Az önkormányzatoknál egyesével fogják mindenütt kezdeményezni, hogy ne alkalmazzák a gazdasági társaságoknál a 400 órás túlóráztatás lehetőségét, mert nem lesz tőle hatékonyabb a munkavégzés.
2018.11.23. 13:33

Varga Mihály: ajánlott tartalékot képezni a települések költségvetésében

A kormány 2019-es költségvetésében 360 milliárd forintnyi tartalék van egy esetleges gazdasági lassulásra felkészülve. A megyei jogú városoknak is azt javasoltam, hogy képezzenek tartalékot, így nehézségek esetén is meg tudják valósítani beruházásaikat - mondta Varga Mihály a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése közben tartott sajtótájékoztatón pénteken Tatabányán.
2018.08.15. 19:33

A bölcsődékkel összevont óvodák felszámolására se pénz, se szakember nincs

Szeptembertől a kis falvak nem üzemeltethetnek bölcsődével összevont óvodát. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint a döntéshozók nem vették figyelembe, hogy a köznevelésről szóló törvény módosítása miatt az ilyen típusú intézmények megszüntetése mivel jár majd egy érintett településen. Komlóska polgármestere szerint nem családbarát a kormány intézkedése.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018