INFORÁDIÓ
2021. május 17. hétfő
Paszkál

önkormányzatok

2021.03.01. 17:46

A 0 százalékos ajánlatok után bérszövetséget alakítottak szakszervezetek

Bérszövetséget alakítottak azok a fővárosi és vidéki közszolgáltató cégeknél működő szakszervezetek, amelyek vezetői megelégelték a munkáltatók nullaszázalékos emelési ajánlatát. Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke azt mondta, megértik, hogy az önkormányzatok rossz helyzetben vannak, ezért a kormányhoz is fordulnak.
2021.02.13. 13:10

Elérhetők hétfőtől a Magyar falu program első pályázati kiírásai

Elérhetők lesznek hétfőn tíz órától a Magyar falu program első pályázati kiírásai önkormányzati ingatlanok fejlesztésére és közösségi programokhoz kapcsolódó támogatásokra - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton Naszályon, sajtótájékoztatón.
2021.02.10. 14:19

Jávor Benedek felszólította a kormányt, terítse a lapokat

A kormány tervei nem tükrözik a főváros szempontjait, amelyeket az európai uniós forrásokból lehetne megvalósítani a következő EU-költségvetési ciklusban – hangsúlyozta Jávor Benedek, a fővárosi önkormányzat brüsszeli irodájának vezetője.
2021.02.08. 10:41

Kieső önkormányzati bevételek: Gémesi György levelet írt Gulyás Gergelynek

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke tájékoztatást kért a Miniszterelnökséget vezető minisztertől arról, hogy mikor egyeztet a kormány az önkormányzatok kiesett bevételeinek kompenzációjáról. Gémesi György szerint a településeknek február 15-ig kell elkészítenie a költségvetést, ám az érintett városok kasszájából összesen 100 milliárd forint hiányzik.
2021.01.14. 21:42

Egymillió adag kínai oltás érkezhet Magyarországra – a nap hírei

Már az első körben 1 millió adag érkezhet Magyarországra a kínai Sinopharm oltóanyagából, ha megkapja az engedélyt. Hétvégén a Moderna vakcinájával folytatódik az idős otthonok lakóinak és dolgozóinak oltása. Teljes körű kompenzálást vár a kormánytól az iparűzési adó kieséséért a Magyar Önkormányzatok Szövetsége.
2021.01.08. 16:30

Górcső alá került a fővárosi önkormányzat – erre jutott a számvevőszék

Az Állami Számvevőszék elvégezte a fővárosi önkormányzatot és a kerületi önkormányzatokat osztottan megillető bevételek 2020. évi megosztásáról szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálatának ellenőrzését. Budapest Főváros Önkormányzata 2020. évi forrásmegosztási rendeletalkotása megalapozott, szabályozott és szabályszerű volt. A 2021. évi forrásmegosztás során korrekció érvényesítése nem indokolt.
2020.12.29. 06:00

Januárban egyeztethetnek a városok, hogy mihez kérjék a kormány segítségét

Az nem fordulhat elő egyetlen nagyvárosban sem, hogy az iparűzési adó megfelezésének következményeként ne legyen pénz az alapvető szolgáltatásokra – mondta az InfoRádiónak Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke. Ha nem pótolják a kiesett bevételeket, akkor ezek a nagyvárosok a csőd szélére fognak kerülni – tette hozzá Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke.
2020.12.23. 19:34

A TÖOSZ érzelmi döntést sejt az ipa megfelezése mögött

Az iparűzési adó jövő évi megfelezése miatt a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége is 150 milliárd forintos kieséssel számol az önkormányzatoknál. A TÖOSZ jelezte a kormány felé, hogy a kompenzációs rendszer kialakításáról szeretne egyeztetni.
2020.10.22. 18:50

Fájó hírt kaptak a kormánytól az önkormányzatok

Nagyvárosi polgármesterekkel tartott egyeztetést Varga Mihály pénzügyminiszter, adta hírül bejegyzésében a miniszterelnök-helyettes közösségi oldalán. A találkozón részt vett többek között Debrecen és Kaposvár polgármestere is. Az egyeztetést követően derült ki, hogy 2021-ben a kormány nem ad támogatást az önkormányzatoknak a helyi tömegközlekedésre.
2020.07.27. 06:00

Hiányérzetük van a kerületeknek az Airbnb szigorítása után

A főváros célja, hogy arra ösztönözze a tulajdonosokat, a nyári időszakban a turistáknak Airbnb formában, a tanév során pedig albérletként, diákoknak adják ki a lakásaikat – mondta a főpolgármester az InfoRádióban. A megkérdezett kerületi polgármesterek szerint az Országgyűlés által elfogadott szabályozás nem ad elég eszközt a kerületeknek a helyzet rendezéséhez.
2020.06.14. 07:30

Nagy veszélyre figyelmeztet a Balatoni Szövetség

Önkormányzatok mehetnek csődbe, amennyiben a már bevezetett és a 2021-es esztendő költségvetésének tervezetében szereplő kormányzati elvonások megvalósulnak – mondta az InfoRádiónak a Balatoni Szövetség elnöke.
2020.04.29. 09:07

Nagy összegekről kell lemondaniuk az önkormányzatoknak

Hétfő óta mégsem jár az üdülőhelyi támogatás az önkormányzatoknak, egészen az év végéig. Ez a kisebb forgalmat bonyolítók esetében néhány milliós, a nagyobbaknál több tízmilliós kiesést jelent. Egyelőre nem látják az önkormányzatok azt sem, hogy történik majd az állam által átvállalt idegenforgalmi adó megtérítése.
2020.04.24. 19:36

Ezekre a kijárási korlátozásokra kell számítani a hétvégén

Miután a hétvégi kijárási korlátozások településenként eltérő szabályokkal járnak, körképünkben igyekszünk áttekintést adni, hova lehet, vagy nem lehet menni, hol várható éjszakai kijárási tilalom. Egyre több helyütt kötelező a maszkviselés. Az erdőben kirándulók óvakodjanak a szaporulat miatt agresszívebb vaddisznóktól.
2020.04.20. 18:53

Kételyek között vergődnek a helyi önkormányzatok

Nyílt levélben kér tájékoztatást a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) arról, hogy a járvánnyal összefüggő többletkiadásokat fedezi-e az állam. Javaslatot is megfogalmaznak arra vonatkozóan, hogy az önkormányzatoknak engedélyezzék a működéshez szükséges hitel felvételét egy éven túli, három éves időtartamra saját bevételük 15 százalékos mértékéig.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018