étterem
Így választanak az étterembe járó magyarok
Alig háromezer forintot költenek egy alkalommal a vendégek az éttermekben egy felmérés szerint.
Bíró Lajos: felnőttek a fiatal sztárséfek, mégis hiányzik az utánpótlás
A vezető magyar szakácsoknak már nem kell szégyenkezniük külföldön, sokan nemzetközi szinten is megállják a helyüket – mondta Bíró Lajos séf az InfoRádióban. A szakember szerint a hazai vendéglátás egyes szegmenseiben, ettől függetlenül, még mindig komoly hiányosságok tapasztalhatók, amit az oktatás újjászervezésével lehetne orvosolni.
Itt futhatunk össze az Alienist című sorozat világsztárjával – fotó
Luke Evans már törzsvendégnek számít az egyik budai étteremben.
Erre már nem sokan emlékeznek a Gozsdu udvar ébredezése idejéből
Hét éve nyílt a Spíler a Gozsdu udvarban. Az egész bulinegyedben változást hozott az étteremnyitás - mondta az InfoRádiónak Zsidai Zoltán Roy tulajdonos.
Friss, a Balatonból származó halakra vágynak az éttermesek
A balatoni éttermek egy része azt szeretné, ha a minőségi ételekhez a tóból kaphatnának halat.
A csirkések sem ússzák meg, új területre merészkednek a műhússal
Érkezik a csirkenugget és csont nélküli csirkeszárny a KFC-be.
Nem fogja kitalálni, mivé építik át a rendőrőrsöt Ásotthalom közepén
A polgármester azt mondja, úgyis egy ideje üresen állt már az épület.
Karácsonykor készült töltött káposztát kínált két étterem most - bezárás lett a vége
Nem volt jó ötlet, a két érintett étterem most az ellenük zajló eljárás végéig zárva kell, hogy tartson.
Megnézné a világ legjobb éttermét? Itt van a közelben
Kijött a világ legjobb éttermeit összegző The World`s 50 Best Restaurants lista, az első helyen a 3 Michelin-csillagot szerzett francia Mirazur étterem végzett. A kritériumokról Hamvas Zoltán, a Bocuse d`Or Akadémia elnöke beszélt az InfoRádióban.
Az apró luxusokat nem engedjük meg magunknak – hetilapszemle
A Figyelőben a Wolf András séffel, a HVG-ben pedig Závada Pál íróval olvashatnak interjút.
Megverte vendégeit egy fogadós, mert reklamáltak
A felső-ausztriai Bad Schallerbach egyik fogadósa csúnyán megvert és megsebesített négy vendéget, köztük egy magyart, akik szóvá tették, hogy nem a megrendelt ételt vitték ki nekik - közölte csütörtökön az osztrák rendőrség.
Megvan, milyen étterem nyílik az új parlamenti irodaházban
Neves séfé lehet a menza, a bérleti szerződés 2023 decemberéig szól.
Hamvas Zoltán: elfoglalták a helyüket a 25-40 éves séfek
Jó irányban halad a gasztronómia Magyarországon, szinte forradalmi változások zajlottak az elmúlt években és mindez mára meghozta az eredményét - erről beszélt Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse D'Or Akadémia elnöke.
A budapesti éttermi foglalás sokszor már a repülőjegynél is sürgősebb
A korábbi 80-ról mára 20 százalékra csökkent a jelentős magyarországi éttermekben az import alapanyagok aránya - még úgy is, hogy a kakaó és bizonyos fűszerek továbbra sem lesznek megtermelhetők Magyarországon. Gasztronómiai helyzetkép Hamvas Zoltántól, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnökétől, és Szulló Szabinától, a Stand étterem séf-tulajdonosától.
A Stand lett az év étterme 2018-ban
A Stand, Széll Tamás és Szulló Szabina mindössze fél éve nyitott fine dining étterme kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat a hétfőn Budapesten megrendezett díjátadó gálán.
Lesújtó az éttermi kávéhelyzet
A legtöbb étteremben nem fordítanak elég figyelmet a kávé minőségére és a szervírozására.
Felmérték az étterembe járási szokásokat, több meglepő eredmény is született
A Dining Guide néhány hazai csúcsétteremmel karöltve felmérte, mennyit járnak a magyarok étterembe, hogyan és milyen helyet választanak, milyen ételeket szeretnek fogyasztani. Mennyit költünk havi átlagban éttermekben? Van-e hatása a gasztroforradalomnak a fogyasztásunkra? Ki a legismertebb séf az országban?
Új tulajdonos a magyar McDonald's-nál
A csendes tulajdonosváltás után Londonból irányítják a magyar kft-t.
Kiválasztották a Miniszterelnökség éttermi beszállítóját
A Gundel Étterem kapott megbízást arra, hogy a Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáját üzemeltesse.
Zsidai Zoltán Roy gasztroforradalomról, áfáról és a brit bulituristákról
A magyar csúcsgasztrómia jelentősen megújult az elmúlt öt évben, most az a feladat, hogy ez a folyamat még szélesebb körben elterjedjen - mondta az Inforádió Aréna című műsorában Zsidai Zoltán Roy étteremtulajdonos, gasztronómiai szakember.