INFORÁDIÓ
2021. április 21. szerda
Konrád

állattenyésztés

2020.11.03. 14:28

Helyzetbe hozta az erdélyi kopókat az Országgyűlés

Bővítette a Ház a falugondnoki hálózatot, emellett uniós irányelvek mentén finomhangolta a pénzügyi közvetítőrendszert szabályozó törvényeket, és az állattenyésztők napjává nyilvánította szeptember 29-ét.
2020.09.10. 12:13

Egy súlyos kórral kevesebb van már Magyarországon

Az Állategészségügyi Világszervezet (OIE) előírásai alapján Magyarország visszanyerte madárinfluenzától mentes besorolását szeptember 8-án, a teljes országra vonatkozó kedvező státusz elismerését követően sorra nyílhatnak újra a harmadik országbeli piacok a magyarországi élő baromfi és baromfitermék-szállítmányok előtt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
2020.06.24. 07:32

Nagy István: a magyar gazdák sorsa a vásárlók kezében van

Az agrártárca 100 milliárd forintos programmal indítja a nyarat: a már bejelentett állattenyésztési és kertészeti felhívások mellett öntözésfejlesztésre is pályázhatnak a gazdák - közölte az agrárminiszter a Magyar Nemzettel.
2020.01.06. 11:38

Németország készültségben a rettegett kór miatt

Németország a legnagyobb európai sertéshús exportőr, az évi ötmillió tonnás sertéstermelés fele külföldi piacokra kerül, így a sertéspestis az ágazat összeomlását okozhatja.
2019.10.25. 09:36

Nehéz helyzetbe került a baromfiágazat

Az évekkel ezelőtti madárinfluenza hatása, valamint az Európán kívülről ömlő baromfihús mennyisége okoz fejtörést és elmaradó hasznot az ágazatban.
2019.04.24. 08:20

Sokba fog még kerülni, hogy a Hortobágy nem lát vizet

Sok éve nem tapasztalt szárazság sújtja a Hortobágyot, a gémeskutakban alacsony a vízszint, nincsenek dús legelők, a szikes tavak kiszáradnak. A Hortobágyi Nemzeti Park természetvédelmi őrszolgálatvezető-helyettese, Tihanyi Gábor szerint nem most lett aggasztó a vízhiány.
2018.10.30. 08:04

A katasztrófavédelem sem segít a szemétszállítási zűrön – lapszemle

A Népszava szerint a katasztrófavédelem sem tudta megszervezni a szemétszállítást. A Magyar Idők cikke szerint újabb II. világháborús repülőgéproncs került elő a Dunából. Új állattenyésztési uniós rendelet lép életbe november 1-jén – írja a Világgazdaság. Az olasz válság megtépázta az euró megítélését – állítja a Portfolio. A Magyar Idők arról ír, hogy szakmai megbeszélésre hívta az Innovációs Minisztérium a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetét a vasárnapi nyitvatartásról. A kormány nem mutat hajlandóságot az áfa és az SZJA csökkentésére – derül ki a Népszavából.
2017.06.27. 04:41

Hőállóvá teszik a szarvasmarhákat

A világ szarvasmarha állományának jelentős része meleg, párás területen él, ami kihívást jelent a gazdáknak. Egy kutatócsoport úgy gondolja, könnyíthetnek a tenyésztők dolgán.
2017.04.10. 06:00

GMO-mentesek a hazai növények, de mi lesz az állatokkal?

Nemzeti Fehérjetakarmány Programot készít a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ – mondta az intézmény főigazgatója. Gyuricza Csaba kifejtette: jelenleg az állattenyésztésben felhasznált fehérje zöme import, és mivel leginkább Amerikából jön, bizonytalan a GMO-mentessége, ezért szükséges növelni a hazai fehérjeforrást.
2016.12.13. 15:42

Vegyen halat karácsonyi halvásáron!

Évente átlagosan 5 kilogramm halat fogyaszt a magyar, míg az európai átlag 19 kilogramm. A halfogyasztás szezonja Magyarországon karácsonykor van, ilyenkor jobban fogy a feldolgozatlan termék, azaz a friss hal - mondta az Aranyponty Zrt. vezérigazgatója. Lévai Ferenc szerint az emberek a feldolgozott termékeket jobban kedvelik, ezért ezek számát kellene növelni.
2016.05.23. 15:43

Újabb egyeztetést kérnek a tejtermelők

A tejtermelők Lázár Jánosnak címzett petíciót adtak át hétfőn a Miniszterelnökséget vezető minisztert képviselő Udvarhelyi Csaba főosztályvezetőnek, amelyben újabb egyeztetéseket kezdeményeztek a kormánnyal, mert úgy ítélik meg, hogy a kabinet nem teljesítette a korábbi megállapodást.
2016.05.23. 11:27

Újra utcára vonultak a tejtermelők

Újra demonstrálnak tejtermelők Budapesten. A tüntetők mintegy 50 tehénnel a Margit híd pesti hídfőjénél gyülekezett.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018