eur:
400.09
usd:
362.14
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga
Nyitókép: Pixabay

Megszökött a "Dezertőr", nem mindennapi hajsza indult

A Rio Garcia Dezertőr Ferdinánd névre hallgató Angus bikát egy erdei tisztáson sikerült végül utolérniük üldözőinek, miután megszökött egy állattenyésztési kiállításról.

Több epizódos, izgalmas szappanoperát kerekített a helyi sajtó a Rio Garcia Dezertőr Ferdinánd néven törzskönyvezett ifjú tenyészbika kalandjaiból. A 650 kilós jószág csütörtökön feltehetően lámpaláz miatt még a program kezdete előtt megszökött a kaposvári állattenyésztési kiállításról - írja a hirado.hu.

A jószág tulajdonosa, Mihalecz András így nyilatkozott az eseményekről:

"Idegen volt számára a rendezvényt előkészítő munkálatok miatt zajos környezet, könnyen átugrotta a viszonylag alacsony karámot, kiszaladt a főútra, és másfél kilométeres futás után talált egy rést a természetre, és bevetette magát az erdőbe."

Az állattenyésztő szerint azért kapott ilyen fokozott médiafigyelmet ez a történet, mert sajtónyilvános rendezvényről "lépett le" az ifjú Angus fajta marha, amelynek a katasztrófavédelem munkatársai mellett a rendőrség is a nyomába eredt, sőt drónnal is pásztázták a terepet annak érdekében, hogy mielőbb megtalálják a vadonba menekülő háziállatot.

Az állattenyésztő visszaemlékezett rá, hogy gyermekkorában még szokás volt szabadon engedni a legelő állatokat, manapság viszont a gazdák nem szokták nagy dobra verni, ha egy állatuk elcsatangol, mert tartanak tőle, hogy valaki kilövi és feldolgozza.

A szőkésben lévő bika kalandjai hétfőn megnyugtató módon értek véget. Megpillantotta Ferdinándot az erdei tisztás mentén egy kutyáját sétáltató ember, aki azonnal értesítette a rendőrséget. "A helyszínre siettem, és segítséget kértem attól, akinek van engedélye arra, hogy kábítólövedékkel elaltassa a jószágot" - mesélte a tenyésztő.

Ferdinándot csak három lövedékkel tudták leteríteni, ám mire megérkezett a szállító már magához tért az állat, és saját lábán ment fel a járműre.

Mihalecz András megjegyezte, különösen igaz az állatra a mondás, hogy "nevében a végzete", hiszen a tenyészbikát Rio Garcia Dezertőr Ferdinánd néven törzskönyvezték. A különleges dezertőr bika soha nem lesz levágva, egész életében boldogan legelészhet és hajkurászhatja a teheneket - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

Elsősorban a tegnap esti közel-keleti eszkaláció nyomhatja rá a bélyegét a mai kereskedési hangulatra: Irán este rakétatámadást indított Izrael ellen, utóbbi pedig ma reggel újabb csapást mért Libanonra. A fejlemények tovább élezik a geopolitikai helyzetet a térségben, aminek hatására emelkedik az olaj ára, a tengerentúli tőzsdéken pedig nagy esést láttunk tegnap. Az európai piacokon vegyes mozgásokat láthattunk, és a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat sem változtatott érdemben a hangulaton. Szektorszinten jól teljesítenek az olajipari és a védelmi cégek, míg a légitársaságok esnek. Amerikában óvatos emelkedést hozott a szerdai nap, érdemes azonban kiemelni a Teslát, melynek árfolyama közel 4 százalékos mínuszban zárt, miután a vállalat a vártnál kevesebb autót értékesített a harmadik negyedévben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×