eur:
392.36
usd:
365.63
bux:
66757.39
2024. április 26. péntek Ervin
Felfüggesztett börtönt kapott a magyar világbajnoknő

Felfüggesztett börtönt kapott a magyar világbajnoknő

Gabonával üzletelő adócsaló bűnszervezet ügyében hirdetett ítéletet a Kecskeméti Törvényszék. A kilenc vádlottból öten kaptak letöltendő börtönbüntetést, négy vádlottat – köztük Csábi Bettina korábbi többszörös ökölvívó és kick-boksz világbajnokot – felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a bíróság.

A Baon.hu tudósítása szerint a vádlottakat folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntettében és magánokirat-hamisításban találta bűnösnek a bíróság, de több vádlottat felmentett egyes vádpontok alól. Az elsőrendű vádlott, K. István 4 év 6 hónapos szabadságvesztést kapott és 16,6 millió forintos vagyonelkobzást, volt felesége,

a korábbi kiváló ökölvívó 2 év börtönt kapott 4 év próbaidőre felfüggesztve és 9,5 millió forintos vagyonelkobzást.

B. Hajnalka harmadrendű vádlottat 5 év börtönre ítélték és 16,6 millió forintos vagyonelkobzásra.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata szerint az elsőrendű vádlott, K. István, volt felesége, Csábi Bettina, valamint az ügy harmadrendű vádlottja, B. Hajnalka még 2010 nyarán állapodtak meg abban, hogy bűnszervezetben összedolgozva szlovák gazdasági társaságok felhasználásával nettó áron gabonát vásárolnak Romániában, amelyet aztán Magyarországon belföldi áruként értékesítenek. Eleinte egy kft. nevében adták el az árut, később pedig további öt, ugyancsak általuk irányított vállalkozás nevében végezték a gabona értékesítését. 

Az ügyészség szerint a vádlottak célja az adózatlanul behozott és Magyarországon értékesített gabona után a belföldi értékesítést terhelő áfa meg nem fizetése volt. Ennek érdekében a belföldi vásárlás látszatát keltve, a beszerzést terhelő áfát levonták az értékesítést terhelő áfából, és valótlan tartalmú adóbevallásokat nyújtottak be az adóhatósághoz. 

A vádhatóság szerint a bűnszervezetet Koller István és a harmadrendű vádlott nő hozták létre, majd felkutattak olyan személyeket, akik a fiktív gazdasági társaságokból álló hálózatot kiépítették. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

A munkahelyválasztási preferenciák szempontjából a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges szempont a Randstad friss Employer Brand kutatása szerint. Emellett rendkívül fontosnak tartják a kellemes munkahelyi légkört is, azt, hogy hogyan élik meg a mindennapokat a munkahelyi környezetben, milyen a viszonyunk a kollégáikkal, vezetőjükkel. Hangsúlyos szempont továbbá a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol az állás hosszú távra szól, nem kell tartani a leépítéstől, és ahol lehetőség van a munka-magánélet egyensúlyának megvalósítására – utóbbi fontossága nőtt a felmérés két évvel ezelőtti eredményéhez képest.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×