eur:
389.49
usd:
363.16
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Milliárdos adócsalás miatt emelt vádat a Bács megyei főügyészség

Bűnszervezetben elkövetett, csaknem kétmilliárd forintos adócsalás miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség 43 emberrel szemben.

A vádhatóság szerint a kecskeméti székhelyű héttagú csoport 2007-2010 között az egyik vádlott érdekeltségébe tartozó olasz cégek nevében gabonát és más mezőgazdasági termékeket vásároltak fel 36 magyarországi termelőtől, kereskedőtől.

Az eladók az Európai Közösségen belüli üzletként szerepeltették az értékesítéseket, amelyek után nem kell forgalmi adót fizetni. Az árut azonban nem vitték ki az országból, hanem áfával emelt áron Magyarországon adták el, a kétmilliárd forintos árkülönbözetet pedig egymás között elosztották.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Az V. Műtárgybefektetési Konferencia alkalmából Budapestre érkezett Pierre Vasarely, a Fondation Vasarely elnöke. Victor Vasarely örökösét, erkölcsi jogtulajdonosát és életművének gondozóját Zachar Veronika és Kollmann Szilvia, a műtárgy.com-tól kérdezték nagyapjáról, 2019-ben megjelent családregényéről, magyarországi kapcsolatairól, az Alapítvány működéséről, továbbá a jövőbeli terveiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×