eur:
392.87
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Állattartással álcázták a droglabort

Vádat emeltek két férfi ellen, aki egy nagykőrösi tanyán amfetamint gyártott - tudatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc közölte, hogy az ügyészség a két férfit különösen jelentős mennyiségűre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja.

A vádirat szerint egy kecskeméti férfi 2015 áprilisában megbeszélte régi ismerősével, hogy költözzön egy nagykőrösi tanyára, ahol kábítószert fognak gyártani.

A drog előállításhoz szükséges eszközöket vittek oda, majd - a többi között kereskedelmi forgalomban vásárolt anyagokból - amfetamint készítettek.

Egyiküknek az oldatok előállítása volt a feladata, a másik vádlott pedig ezeket vegyi eljárással összedolgozta.

Egy gyártási folyamatban 8-12 gramm kábítószert állítottak elő, de azt remélték, hogy napi három-négy sorozatot tudnak majd gyártani.

A látszat kedvéért ellátták a tanyán levő állatokat is, de hiába, mert a rendőrök 2015 novemberében felszámolták a droglabort.

Eljárás indult három másik férfi ellen is - kábítószer-birtoklás miatt -, mert a vádlottaktól drogot vásároltak.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×