Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fiát is bevonta a munkákba a csaló csatornatisztító

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Üzletszerűen elkövetett csalás és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség egy 36 éves siófoki férfi ellen, míg 17 éves fiának a csalás társtetteseként kell a bíróság előtt felelnie, amiért egy általános iskola csatornatisztítási munkálatait a megrendelő megtévesztésével, a munkát túlszámlázva végezték el.

A 36 éves férfi korábban is vállalt csatornatisztítást úgy, hogy a megrendelőnek hiányos, megtévesztő tájékoztatást adott, a hiba elhárításához alkalmatlan eszközt használt, majd irreálisan magas munkadíjat számolt fel.

Tevékenységébe többször a fiát is bevonta, aki édesapja módszereit ismerte, apja tudtával ő is közreműködött az ügyfelek felkutatásában, esetenként tárgyalt is velük.

A vádlottak 2016 májusában két ismeretlen társukkal a pécselyi iskolába mentek, s felajánlották szolgáltatásukat, amelyre az épületen belüli dugulás miatt szükség is volt.

A megrendelővel a fiatalkorú vádlott tárgyalt, aki a díjazás kapcsán hiányos tájékoztatást adott, és egy nyomtatványt is kitöltött, mely szerint a munkájukra ellenőrzéssel és karbantartással járó hat hónapos garanciát vállalnak.

Tevékenységük legális voltát igazolandó,

a nyomtatványon bélyegző is volt, azonban a rajta feltüntetett egyéni vállalkozás a nyilvántartásokban nem szerepel.

A vádlottak – a megrendelésben foglaltak ellenére – az épületen kívül, és olyan eszközzel fogtak neki a munkavégzésnek, amely a belső, kisebb átmérőjű csövek tisztítására nem alkalmas.

A munkát körülbelül egy óra elteltével abbahagyták, majd 29 folyóméter megtisztítása után csaknem

83.000 forintos munkadíjat számoltak fel úgy, hogy az eredeti problémát nem oldották meg.

A fiatalkorú elkövető édesapja azzal, hogy fiát a bűncselekmény elkövetésébe bevonta, veszélyeztette a gyermekének erkölcsi fejlődését - számolt be a Veszprém Megyei Főügyészség.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!