eur:
392.78
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Fiát is bevonta a munkákba a csaló csatornatisztító

Üzletszerűen elkövetett csalás és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség egy 36 éves siófoki férfi ellen, míg 17 éves fiának a csalás társtetteseként kell a bíróság előtt felelnie, amiért egy általános iskola csatornatisztítási munkálatait a megrendelő megtévesztésével, a munkát túlszámlázva végezték el.

A 36 éves férfi korábban is vállalt csatornatisztítást úgy, hogy a megrendelőnek hiányos, megtévesztő tájékoztatást adott, a hiba elhárításához alkalmatlan eszközt használt, majd irreálisan magas munkadíjat számolt fel.

Tevékenységébe többször a fiát is bevonta, aki édesapja módszereit ismerte, apja tudtával ő is közreműködött az ügyfelek felkutatásában, esetenként tárgyalt is velük.

A vádlottak 2016 májusában két ismeretlen társukkal a pécselyi iskolába mentek, s felajánlották szolgáltatásukat, amelyre az épületen belüli dugulás miatt szükség is volt.

A megrendelővel a fiatalkorú vádlott tárgyalt, aki a díjazás kapcsán hiányos tájékoztatást adott, és egy nyomtatványt is kitöltött, mely szerint a munkájukra ellenőrzéssel és karbantartással járó hat hónapos garanciát vállalnak.

Tevékenységük legális voltát igazolandó,

a nyomtatványon bélyegző is volt, azonban a rajta feltüntetett egyéni vállalkozás a nyilvántartásokban nem szerepel.

A vádlottak – a megrendelésben foglaltak ellenére – az épületen kívül, és olyan eszközzel fogtak neki a munkavégzésnek, amely a belső, kisebb átmérőjű csövek tisztítására nem alkalmas.

A munkát körülbelül egy óra elteltével abbahagyták, majd 29 folyóméter megtisztítása után csaknem

83.000 forintos munkadíjat számoltak fel úgy, hogy az eredeti problémát nem oldották meg.

A fiatalkorú elkövető édesapja azzal, hogy fiát a bűncselekmény elkövetésébe bevonta, veszélyeztette a gyermekének erkölcsi fejlődését - számolt be a Veszprém Megyei Főügyészség.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×