eur:
392.73
usd:
365.88
bux:
66626.48
2024. április 26. péntek Ervin
Gyurcsány Ferenc nyilatkozatháborút indított

Gyurcsány Ferenc nyilatkozatháborút indított

A DK szerint az LMP kollaboráns, az LMP szerint a DK hazudik. Újabb ütközettel folytatódott a két ellenzéki párt szócsatája.

A nyilatkozatháborút Gyurcsány Ferenc kezdte, a Demokratikus Koalíció elnöke évértékelő beszédében bírálta az LMP-t.

Mint mondta: Eljátszották éveken keresztül, hogy lehet középen állni a demokrácia és a diktatúra világa között, kisegíteni, ha kell, a Fideszt.

Erre reagálva Szél Bernadett, az LMP elnöke és kormányfőjelöltje azt mondta egy sajtótájékoztatón, hogy Gyurcsány Ferenc ugyanúgy hazudik, mint a Fidesz. Korábban az LMP szóvivője, Kanász-Máté is ezzel vágott vissza a DK vezetőjének.

Szerinte Gyurcsány Ferenc hazudott, és pont ő az a politikus a magyar közéletben, akinek nem kellene demokráciából kioktatni más pártokat

A Demokratikus Koalíció nem hagyta annyiban. A párt szóvivője írt egy közleményt, amiben emlékezteti Szél Bernadettet, hogy „2016 nyarán együtt sorosozott Tusnádfürdőn Kósa Lajossal és Harrach Péterrel”. Gréczy Zsolt azt is felrója az LMP-nek, hogy 2014-ben az összefogás visszautasításával hozzájárult az ellenzék választási vereségéhez, 2016 novemberében kétharmadhoz segítette a Fideszt, most pedig saját jelöltet indít Mellár Tamással szemben.

Nem telt el sok idő az LMP újabb közleményéig, amelyet szintén Kanász-Nagy Máté szóvivő jegyzett.

Mint írják: "a Lehet Más a Politika szeretné emlékeztetni Gyurcsány Ferencet, hogy Orbán Viktor többek között az ő áldásos tevékenységének köszönhetően nyert kétszer kétharmaddal. Mi azt javasolnánk Demokratikus Koalíciónak, hogy a választásokig hátralévő két hónapot ne a Lehet Más a Politika alaptalan szapulásával töltse, hanem próbálja meg bemutatni, hogy mi a megoldása a magyar emberek valós problémáira: mi ezt fogjuk tenni, mert meggyőződésünk, hogy ez a kormányváltás egyetlen esélye. Ha pedig megoldásokkal nem rendelkezik, akkor inkább maradjon csendben, úgyis attól rettegnek a legjobban a Fideszben."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×