eur:
387.73
usd:
357.75
bux:
68180.99
2024. május 17. péntek Paszkál
Egy Modulo M168D csuklós autóbusz áll a Deák téri autóbuszmegállóban, Budapesten 2016. április 27-én. A tervek szerint 75 darab Modulo M168D állna forgalomba a fővárosban.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nagyobb járműveket állít a BKK hadrendbe

Több járaton is nagyobb befogadóképességű, csuklós buszok indulnak a fővárosban a megnövekedett utasforgalom miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Azt írták, az ügyfelek visszajelzései alapján csúcsidőszakban csuklós buszok is közlekednek a 122E vonalon. Ezzel mintegy negyedével bővül a férőhelykínálat Újpest-városkapu metróállomás és Káposztásmegyer között. Csúcsidőszakon kívül továbbra is szólóbuszokkal lehet utazni a 122E vonalon – tették hozzá.

A nyári időszakban, május 3-ról 4-re virradó éjszakától előreláthatóan szeptemberig a Közvágóhíd közelében található szórakozóhelyek megnövekedett utasvonzó hatásához igazodva szintén csuklós buszok indulnak a 901-es és a 918-as vonalán péntek és szombat éjszaka, ezzel másfélszer nagyobb kapacitást biztosítanak a járatokon – ismertette a BKK.

Tudatták azt is, hogy újra közlekedik hétvégi napokon a 226-os busz, amely a Nyugati pályaudvart, a Margitszigetet és az Óbudai-szigetet köti össze májustól október közepéig. A 226-os busz új megállót kapott, ezentúl a Nyugati pályaudvar felé is megáll a Zenélőkútnál.

A 914-es, a 914A, a 950-es és a 950A járatok vonalán Újpest felé a Népliget M és a Nagyvárad tér M megállók között a buszok május 3-ról 4-re, péntekről szombatra virradó éjszakától ezentúl megállnak az újonnan létesült Albert Flórián út elején található Albert Flórián út elnevezésű megállóban is – olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×