eur:
389.57
usd:
363.23
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Budapesten, a Hungexpón tartja 30. kongresszusát a FIDESZ-KDNP. Forrás: Infostart
Nyitókép: Forrás: Infostart

Ülésezik a Fidesz tisztújító kongresszusa

Mintegy másfél ezer küldött és legalább ugyanennyi vendég részvételével Budapesten, a Hungexpón tartja 30. kongresszusát a legnagyobb kormánypárt.

Az elnök és a négy alelnök, valamint a pártbizottsági vezetők személyéről dönt a Fidesz harmincadik, tisztújító kongresszusa, amely ezekben a percekben kezdődik meg a budapesti Hungexpón. A kormánypártok európai parlamenti listavezetőjéről ugyanakkor nem szavaznak, bár Varga Judit volt igazságügyi minisztert, fideszes országgyűlési képviselőt, a parlament uniós ügyekkel foglalkozó bizottságának vezetőjét már több hivatalos rendezvényen így mutatták be a napokban.

A rendezvényen 1800 küldött és ugyanennyi vendég vesz részt. Beszédet mond Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke.

Budapest, 2023. november 18.
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án.
MTI/Koszticsák Szilárd
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke beszédet mond a Fidesz Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd

A Fidesz Országos Választmányának elnökeként Kövér László parlamenti elnök, az országgyűlési képviselőcsoport nevében Kocsis Máté frakcióvezető, az európai parlamenti delegáció képviseletében pedig Deutsch Tamás tart beszámolót.

A délután folyamán több miniszter, pártelnökségi tag és fideszes polgármester, hozzávetőleg 15 órától pedig Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal majd.

A Fidesz legutóbb 2021-ben tartott tisztújító kongresszust. Akkor két évre választották pártelnökké Orbán Viktort, alelnöknek pedig Kósa Lajost, Kubatov Gábort, Németh Szilárdot és Gál Kingát. A párt elnöke Orbán Viktor marad, kihívója ugyanis nincs. A miniszterelnök a két évvel ezelőtti kongresszuson egyebek mellett arról beszélt, hogy a járványok és népvándorlások korában Magyarországon is a biztonság a legfontosabb kérdés. Most várhatóan a szuverenitásküzdelem, a háború, a gazdasági válság és az EP-választás lesznek a központi témák a beszédében, amelyet az InfoRádió élőben közvetít.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×