eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Töltse fel még idén dolgozói SZÉP-kártyáját! (x)

Továbbra is a SZÉP-kártya vezet a cafeteria juttatások között, 2021. június 30-ig ráadásul kedvezőbb feltételek mellett tölhetik fel a pihenőkártyákat a munkaadók.

Nem véletlenül töretlen a SZÉP-kártya népszerűsége a munkaadók körében, hiszen idén csaknem megduplázódott az elkölthető keret és felére csökkent a kártyára utalt összeg utáni adóteher. A 2021. június 30-ig feltöltött kártyák után ugyanis szociális hozzájárulási adót (szocho) nem, kizárólag 15%-os szja-t kell fizetni. Ezzel párhuzamosan a 2020-ban a kedvezményes adókulccsal adható juttatási keretösszeg 450 ezerről 800 ezer forintra emelkedett, a költségvetési szerveknél pedig 200 ezerről 400 ezer forintra nőtt.

A több mint 24 000 elfogadóhelyen díjmentesen használható SZÉP-kártya a könnyítések miatt egyre népszerűbb a kis- és középvállalkozások körében is: 2019 januárja óta több mint 400 ezerrel növekedett a kártyabirtokosok száma. A tavalyi azonos időszakot 16%-kal meghaladó mértékben, közel 225 milliárd forintot írtak jóvá októberig a dolgozói kártyákon, és 44 millárd forinttal volt magasabb a kártyával fizetett szolgáltatások értéke is. Idén ráadásul havonta több mint ezerkétszázzal több vendéglátó-, valamint szálláshelyen válthatták élményekre a számlájukon összegyűlt keretet a pihenni vágyók.

A felhasználók szempontjából a kártya óriási előnye, hogy a különböző alszámlák keretösszegei rugalmasan használhatók fel. Szintén a SZÉP-kártya mellett szól, hogy a szállásunkért, gyógyfürdő- és strandbelépőnkért a kártya mindhárom alszámlájáról fizethetünk, de például a vendéglátás alszámlánk az éttermek, gyorséttermek, munkahelyi menzák mellett akár a jelenleg is sokak által igénybe vett étel-házhozszállításkor is használható.

A SZÉP-kártya a kedvező adózási feltételek mellett tehát akár a meglévő dolgozók ösztönzése, akár új munkaerő toborzása során egyaránt testhezálló eszköz. Az egyszerűen, gyorsan és a vállalkozások számára költségmentesen igényelhető SZÉP-kártyáról a http://szepkartyam.hu/ oldalon tudhat meg többet. (x)

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×