eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 11. szombat Ferenc
A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredének katonája védőfelszerelésben az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolánál, mielőtt a honvédség fertőtlenít az oktatási intézményben 2020. október 24-én. Az iskolában a héten egy felsős tanulónál igazolták a koronavírust. Két raj magas alkoholtartalmú szerrel végzi az áramtalanított iskola fertőtlenítését. A körülbelül 3 és fél órás munka során a falakat, minden belső felületet, elektronikai eszközt le tudnak fertőtleníti.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

További katonák is bevonhatók a járvány elleni védekezésbe

Tavaszhoz képest mintegy kétszer annyi katona vesz részt most a koronavírus-járvány elleni védekezési feladatokban - mondta a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs osztályának munkatársa az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Iványi Balázs elmondta: az ország lakossága számos helyen találkozhat most a katonákkal az ország legkülönbözőbb pontjain - számolt be az M1-en elhangzott beszélgetésről a hirado.hu.

A Magyar Honvédség egy kisfilmet készített a katonák vírushelyzetben végrehajtott feladatairól, ennek célja, hogy bemutassák, hol, milyen formában, miért találkozhatnak a katonákkal, mit csinálnak ott, és mivel segítik a járvány elleni védekezést.

Iványi Balázs kiemelte: az egészségügyre hárul most a legnagyobb teher, az ő munkájukat is nagyban segítik a katonák. A tavasz óta működő kórházparancsnoki rendszerben 60 katona vesz részt. Továbbá több mint 1100 katona az ország 93 kórházában segít azokban a feladatokban, amelyekhez nem kell egészségügyi végzettség, mint például adminisztratív feladatok, beléptetés-ellenőrzés, anyagmozgatás, logisztikai feladatok.

Ezen felül az utcákon, közterületeken is több helyszínen, nagyobb létszámban segítik a katonák a rendőröket a járvány elleni védekezés érdekében hozott szabályok betartásának ellenőrzésében. Továbbá mintegy 22 kormányzati épületnél, külképviseletnél is ott vannak a katonák.

Kérdésre válaszolva az őrnagy azt is elmondta, a járvány kezdete óta több katona is megfertőződött a koronavírussal. Jelenleg egyikük sincs súlyos állapotban - közölte.

A Magyar Honvédség minden képességével, minden eszközével azon dolgozik, hogy a magyar embereket védje - szögezte le Iványi Balázs, aki kérdésre válaszolva azt is elmondta: van még tartalék a rendszerben, szükség esetén további katonák is bevonhatók a járvány elleni védekezésbe.

Címlapról ajánljuk
Amerikai bevásárlókörúton a német védelmi miniszter: az Egyesült Államok szállít, Németország fizet

Amerikai bevásárlókörúton a német védelmi miniszter: az Egyesült Államok szállít, Németország fizet

Két legyet egy csapásra – így foglalható össze leginkább Németország védelmi miniszterének az Egyesült Államokban tett látogatása. Boris Pistorius egyrészt határozott kommunikációval igyekezett hangsúlyozni, hogy a szövetségesek számíthatnak Németországra,. Másrészt nem hagyott kétséget afelől, hogy országa számít az Egyesült Államok támogatására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Rég nem látott hosszú menetelésben az amerikai tőzsdék

Rég nem látott hosszú menetelésben az amerikai tőzsdék

A nemzetközi színtéren folytatódik a hét korábbi részében is látott pozitív momentum, emelkednek a vezető részvényindexek, a német DAX új történelmi csúcsot állított be, miközben az amerikai piacok is jól szerepelnek. A magyar piacon is jó volt a hangulat, a befektetők ma friss információkat kaptak az OTP és a Mol első negyedéves teljesítményéről, hiszen mindkét vállalat hajnalban tette közzé negyedéves gyorsjelentését. A vártnak megfelelő bevételt, de valamivel magasabb profitot szállított az OTP, a menedzsment nem is változtatott a márciusban kiadott előrejelzésein. A Mol számai messze elmaradtak azoktól az eredményektől, amiket az energiaválság okozta magas olajár-környezetben tudott hozni a társaság, viszont a stabilan alakuló Brent-Ural árkülönbözet és a rendkívül magasan alakuló finomítói feláraknak köszönhetően összességében erős számokat hozott az olajcég.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 10. 20:55
×
×
×
×