eur:
393.33
usd:
367.53
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Vonatok a zalaegerszegi vasútállomáson 2020. január 9-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak a Zalaegerszeget érintő vasúti fejlesztésekről. A tájékoztatón Homolya Róbert, MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte, hogy a menetrendfejlesztés eredményeként 17-34 perccel csökkent Zalaegerszeg és Budapest között a vasúti közlekedés menetideje, a Göcsej Intercity (IC) vonatokkal 3 óra alatt lehet eljutni a zalai megyeszékhelyről a fővárosba.
Nyitókép: MTI/Varga György

Már mindennap fertőtlenített vonatokon utazhatunk, de ózongenerátort is bevetnek

Keddtől újra napi szinten fertőtlenítik a vasúttársaság járműparkját a fokozódó járványügyi helyzet miatt, a MÁV-HÉV és a Volánbusz továbbra is fenntartja a tavasz óta bevezetett napi szintű járműfertőtlenítést - közölte a MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

A MÁV honlapján elérhető tájékoztatás szerint szeptember óta az elővárosban és a nemzetközi vonatokon már napi emeltszintű fertőtlenítés volt érvényben, keddtől országosan a MÁV-START a jelenleg forgalomban lévő több mint 1200 járművén végeznek naponta fertőtlenítő padlófelmosást és felületpermetezést. Az emeltszintű fertőtlenítés baktérium-, vírus- és gombaellenes fertőtlenítést jelent.

A Volánbusz is napi szinten fokozottan takarítja az autóbusz-állomásokat és a buszokat, vírusölő szerrel mossa le a kapaszkodókat, fertőtlenítőszerrel a padlót.

A busztársaságnál országszerte 58 ózongenerátor is gondoskodik a mintegy 6500 darabos járműállomány fertőtlenítéséről.

A vasúttársaság heti szinten végez fertőtlenítő takarítást az ország valamennyi utasforgalmi- és közös üzemi helyiségében, a MÁV-HÉV naponta takarítja az utasforgalmi helyeket és a telephelyeket – ismertették.

Felhívják az utazók figyelmét arra is, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a maszk használata mind a közösségi közlekedési eszközökön, mind az állomási és megállóhelyi helyiségekben kötelező. Emellett javasolják, hogy a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében a jegy- és bérletvásárláskor részesítsék előnyben az elektronikus jegyvásárlási lehetőségeket.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

szakértők az Arénában
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×