eur:
393.75
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Levett mintát mutat egy orvos a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej - Nyaksebészeti Klinika mintavételi állomásán 2020. május 3-án. A koronavírussal kapcsolatos szűrőprogramban négy egyetem - a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem - vesz részt. A programba a feltételezett fertőzötti arányból kiindulva 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva, ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

45 új koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon

A napi növekmény az utóbbi idők rekordja. Két beteg elhunyt az elmúlt 24 órában. Budapesten 11 új fertőzött van.

Az elmúlt napokban diagnosztizált magasabb számú fertőzés arra figyelmeztet, a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe. A központi oldalon megjelent tájékoztatás szerint ugyanis az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége ugyanis arra vezethető vissza, hogy

többen bár észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek.

A kockázatos külföldi utazások kerülése, valamint az üzletekben és tömegközlekedésen előírt maszkhasználat és távolságtartás mellett tehát az egyik leghatékonyabb védekezési forma az, ha továbbra is éberek és fegyelmezettek vagyunk, és komolyan vesszük a koronavírusra utaló jeleket

függetlenül attól, hogy jártunk-e külföldön.

Ha ezt betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és emiatt további korlátozó intézkedések bevezetését.

A csütörtöki adatok szerint 45 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 4813 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, velük az elhunytak száma 607 főre emelkedett. A gyógyultak száma 32-vel nőtt, jelenleg 3561.

Az aktív fertőzöttek száma 11-gyel több, 645 fő,

194 ember (30 százalék) budapesti. A fővárosba való az elhunytak 60 százaléka (366) és a gyógyultak 44 (1554) százaléka.

Az újonnan diagnosztizált betegek eloszlása a térképes adatok összehasonlítása alapján a következő:

  • Budapest: +11
  • Pest megye: +2
  • Veszprém megye: +7
  • Zala megye: +1
  • Bács-Kiskun megye: +1
  • Csongrád-Csanád megye: +2
  • Jász-Nagykun-Szolnok megye: +3
  • Hajdú-Bihar megye: +8
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: +9
  • Borsod-Abaúj-Zemplén megye: +1

Az összes azonosított koronavírus-beteg száma csütörtökig, megyénként:

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Kórházban az előző napinál kettővel több, 66 koronavírusos beteget ápolnak, közülük ugyanannyian, 5-en vannak lélegeztetőgépen.

A járványügyi készültség továbbra is érvényben van, ahogy a beutazási korlátozások rendszere is, ezért aki sárga vagy piros országból érkezik haza, annak két hétre hatósági házi karanténba kell vonulnia, aminek az idejét csak tesztkészítéssel lehet lerövidíteni. Információk itt. Ilyen karanténba kerülnek azok is, akiknél a kontaktkutatás során a hatóságok ezt elrendelik.

Jelenleg összesen 7613-an állnak ilyen intézkedés alatt, és a mintavételek száma csütörtökre 369 545-re nőtt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×